Όρο επιβίωσης αποτελεί η ανατροπή της κυβέρνησης τόνισε από τη Λιβαδειά ο Π. Σκουρλέτης

Κοινοποίηση στα Social Media

Η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί όρο επιβίωσης για την ελληνική κοινωνία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά.

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει την πιο σκληρή εκδοχή της μνημονιακής πολιτικής. Εάν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, των 13,5 δις ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη εκτίναξη της ανεργίας, περισσότερα λουκέτα στα μαγαζιά, περισσότερους νέους να μεταναστεύουν, περισσότερη φτώχεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα κατηγόρησε τη Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ  για επικοινωνιακού τύπου προσπάθειες προκειμένου να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλους αυτούς τους μήνες, είμαστε μάρτυρες μια επικοινωνιακής προσπάθειας, ανάμεσα στους τρεις συναρχηγούς ότι δήθεν διαπραγματεύονται. Η αλήθεια είναι, ότι προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, τα μέτρα είναι προαποφασισμένα, είναι εξοντωτικά, ο λαός πλέον τους έχει μάθει και είναι στο χέρι του ο ίδιος να αποφασίσει να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη εναλλακτική διέξοδο, απέναντι στην ελληνική κρίση».

Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ «στέκεται αλληλέγγυος σε όσους πλήττονται και με όλες του τις δυνάμει αγωνίζεται καθημερινά να εκφράσει τα συμφέρονται και τις ανάγκες του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα αγωνίζεται ώστε ανά πάσα στιγμή του ζητηθεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας».

Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την κατάσταση «μέσα από κινητοποιήσεις και την προοπτική μιας δημοκρατικής ανατροπής αυτής της κυβέρνησης δηλαδή μέσα από εκλογές».

Επίσης σημείωσε σχετικά: «Είναι τεράστια η δύναμη του ελληνικού λαού και αυτό ο λαός το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Οι κινητοποιήσεις του λαού οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο λαός έσυρε την κυβέρνηση Παπαδήμου σε εκλογές και ο λαός είναι αυτός που τώρα ενωμένος μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Τα όρια αντοχής και ανοχής των ελλήνων πολιτών έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Είναι λοιπόν όρος επιβίωσης για την ελληνική κοινωνία η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου ότι είναι αναγκαία η επιστροφή στη δραχμή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι η παραμονή στο ευρώ αποτελεί επιλογή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

«Δεν είναι στις επιλογές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Επιδιώκουμε μια ευρωπαϊκή λύση για τα προβλήματα του ελληνικού χρέους, με ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση γύρω από το χρέος. Όλα τα άλλα είναι απόψεις σεβαστές, αλλά δεν αποτελούν απόψεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.