Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2012, έξω από το Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL»  όπου πραγματοποιήθηκε το Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. συγκεντρώθηκε πλήθος εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένοντας  τις αποφάσεις των αιρετών απέναντι στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθούν οι Νόμοι της συγκυβέρνησης κατ΄ εντολή της τρόικας ψηφίζει !!!

Η συνολική απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συντελείται με την εκ νέου παρακράτηση πόρων, τις απολύσεις εργαζομένων, το Οικονομικό Παρατηρητήριο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε:

  1. 1.       Την συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την ΤΡΙΤΗ 4 και ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και ΠΕΜΠΤΗ 6 Δεκεμβρίου 2012. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον αποκλεισμό των Γραφείων Προσωπικού (με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία συναδέλφων και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας-απόλυσης).
  1. 2.       Την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στη 1.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα), ενώ θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας
  1. 3.       Καλεί ακόμη και την τελευταία στιγμή, τα θεσμικά όργανα των αιρετών (Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Δ.) να αποφασιστούν κοινές κινητοποιήσεις αιρετών και εργαζομένων για να προασπίσουμε από κοινού το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μόνο ο ενιαίος αγώνας, τη δύσκολη αυτή στιγμή θα βγάλει το θεσμό από το αδιέξοδο και το τέλμα που έχει περιέλθει. Έχουμε χρέος αιρετοί και εργαζόμενοι να διασώσουμε το μόνο θεσμό  που παράγει κοινωνική πολιτική σε αυτόν τον τόπο. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως με την πρώτη απόλυση-διαθεσιμότητα συναδέλφου θα βρεθούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                     Γιάννης Τσούνης