ΚΕΔΕ: Μέτωπο “ανταρτών” ΠΑΣΟΚ,ΝΔ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ

Κοινοποίηση στα Social Media

Κόντρα στην κεντρική γραμμή της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, που, μέσω του προέδρου της Κ. Ασκούνη ουσιαστικά πρότεινε μη κινητοποιήσεις και είπε όχι σε παραιτήσεις ή λουκέτα δήμων, πάνε οι «αντάρτες» δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. «συνυπογράφοντας» ένα κοινό δυναμικό αγωνιστικό πλαίσιο στους δήμους με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και τη ΔΗΜΑΡ, που φτάνει μέχρι και τις παραιτήσεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων.

Στο «μέτωπο» για δυναμικότερες, ακραίες αντιδράσεις (λουκέτα, παραιτήσεις), που στηρίζεται σε πρόταση -από το βήμα του σημερινού Έκτακτου Συνεδρίου- του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πρώην δημάρχου Καισιαριανής Σπύρου Τζόκα, μετέχουν:

  • οι πρόεδροι των δύο μεγαλυτέρων ΠΕΔ της χώρας, ο Νίκος Σαράντης της ΠΕΔΑ (ΠΑΣΟΚ) και Σίμος Δανιηλίδης της ΠΕΔΚΜ (επίσης ΠΑΣΟΚ) αλλά και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Χιωτάκης (ΝΔ) και Λάζαρος Κυρίζογλου (ΝΔ) αντίστοιχα
  • οι πρόεδροι της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Βρυζίδου (ΠΑΣΟΚ)και Θεσσαλίας Ρίζος Κομήτσας (ΠΑΣΟΚ)
  • οι πρόεδροι των ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης (ΠΑΣΟΚ) και Στάθης Κουσουρνάς (ΠΑΣΟΚ) αντίστοιχα, και
  • ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση Τζόκα, οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν:

  • Στις 12/12, σε αναστολή της λειτουργίας των δήμων, με πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ενδεχόμενη διανυκτέρευσή τους εκεί.
  • Στις 19/12, πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί κτλ.)· στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, στην υπόλοιπη χώρα, στις έδρες των κάθε ΠΕΔ.
  • Μέσα στο Δεκέμβριο, νέα συνάντηση δημάρχων (π.χ., σύγκληση δ.σ. ΚΕΔΕ) προκειμένου να αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και μέσα στις γιορτές, εάν δεν έχουν δοθεί τα ΠΟΕ, η 12η δόση των ΚΑΠ και η ΣΑΤΑ.
  • Μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη, συνέχιση του Έκτακτου Συνεδρίου και εκτίμηση της κατάστασης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, τότε να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον λουκέτο στους δήμους και κοινή σύγκλιση των δημοτικών και των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να «πέσουν» ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κτλ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος Ασκούνης αντιδρά έντονα με το να παραμείνει και πάλι ανοιχτό το Έκτακτο Συνέδριο και να συγκληθεί εκ νέου το Γενάρη αλλά και με το ενδεχόμενο παραιτήσεων των δημάρχων.

από aftodioikisi.gr