Για απεργιακές κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι καθηγητές της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου  στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά στις  17.30 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται  στις  ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ των τοπικών ΕΛΜΕ το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης:

α)    48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 και

β)    πενθήμερη απεργία  17 – 21/3/2014
με κύρια αιχμή τη λήξη της 8μηνης διαθεσιμότητας στις 22/3/2014 και τον κίνδυνο της  απόλυσης των εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Η κατάργηση τριών σημαντικών τομέων στα δημόσια επαγγελματικά λύκεια και στις επαγγελματικές σχολές (υγείας-πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής-κομμωτικής) έχει ως άμεσο επιπλέον και δυσμενές αποτέλεσμα για φέτος 10.000 μαθητές να υπολείπονται , σε παροχή εκπαίδευσης, στην ειδικότητα που είχαν επιλέξει αρχικά στα σχολεία τους.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί,  ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ σε συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδα και να συζητήσουν σχετικά με τη νέα εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:
α) αν ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με το πρόγραμμα δράσης (48ωρη και 5νθήμερη απεργία) και

β)  εφόσον  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, να δημιουργήσουν δική τους πρόταση.

Στη συνέχεια να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για  το κλίμα της συνεδρίασης και για την πρόταση του κάθε Συλλόγου.Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Βρισκόμαστε στην ανάπτυξη ενός διαρκούς αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της αξιοπρέπειας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων! ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!