ΔΗΜΟΣΙΟ: Έρχονται κι άλλες απολύσεις μετά τις Εκλογές

Κοινοποίηση στα Social Media

Πιέσεις για αύξηση των απολύσεων πέραν των συμφωνηθέντων – 11.000 έως το τέλος του 2014 – από την Τρόικα, πράξη που βρίσκει «κάθετα» αντίθετο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, που κατά καιρούς διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται και δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις από το Δημόσιο.

Η Τρόικα στη συνάντηση που πρόκειται να έχει με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης – πιθανά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή – αναμένεται να εμμείνει στη θέση της, για διεύρυνση του αριθμού των απολύσεων, πέραν των 11.000, που έχουν συμφωνηθεί για το 2014 και αυτό γιατί εκτιμά πως, υπάρχει «αδυναμία κάλυψης ακόμη και της δέσμευσης των 11.000 απολύσεων» εκ μέρους του Υπουργείου Δ.Μ.Η.Δ.
Οι δανειστές ισχυρίζονται, συγκεκριμένα, πως το πρόγραμμα είναι χρονικά ετεροβαρές, με μόλις 1.000 απολύσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ όλες οι άλλες αναμένεται να γίνουν μετά το δεύτερο τρίμηνο, λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υπόψη και τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών, που κατά την εκτίμησή τους, θα καθυστερήσουν την υλοποίηση του προγράμματος απολύσεων.
Η Τρόικα «φοβάται» “προεκλογική χαλάρωση”, βλέποντας πως, μόνο οι 2.600 απολυμένοι της ΕΡΤ έχουν αποχωρήσει καθώς και περίπου 500, που αποχώρησαν οικειοθελώς, ενώ και οι επίορκοι δεν είναι τελικά τόσοι, όσοι αρχικά εκτιμούσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης.
Επιπλέον, οι Τροϊκανοί «βλέπουν» πως, τόσο μέρος των Δημοτικών Αστυνομικών και των Σχολικών Φυλάκων, όσο και των Καθηγητών δεν απολύεται, αλλά απορροφάται από άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου.
«Βάζοντας κάτω» τα νούμερα, λοιπόν, στις απολύσεις θα μετρήσουν οι 2.000 γιατροί που εκτιμάται ότι, δεν θα καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης, οι 1.600 περίπου συμβασιούχοι που παραμένουν στις θέσεις τους, βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, οι 1.000 περίπου επίορκοι, ενώ από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα εκτιμάται ότι, θα αποχωρήσουν περίπου 200 – 300 εργαζόμενοι, αποχωρήσεις, που αθροίζουν συνολικά τις απολύσεις στις 5.000, ενώ η «υπόσχεση» είναι 11.000. Οπότε «λείπουν» άλλες 5.000…
ΠΗΓΗ: Realnews