Στη Βουλή το θέμα του Οργανισμού Κωπαΐδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι απόψεις της Περιφέρειας και των φορέων της Βοιωτίας για το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη.

Ο κ. Μουλκιώτης παρουσίασε της απόψεις στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενημέρωσε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους Βουλευτές των κομμάτων για τις ομόφωνες θέσεις όλων των φορέων της Βοιωτίας, σε σχέση με τον Οργανισμό Κωπαϊδος, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη μετεξέλιξης του Οργανισμού σε νέο φορέα Δημοσίου χαρακτήρα, με συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων, Ε.Α.Σ. και Αγροτικών Συλλόγων.

Επίσης τόνισε την ανάγκη εκ των προτέρων για εκκαθάριση και απογραφή από το Κράτος που μέχρι τώρα ανήκει ο Οργανισμός, για την μεταβίβαση της κινητής και ακίνητης περιουσίας στον νέο φορέα και εξέφρασε με επιχειρήματα την αντίθεσή, στην μεταφορά του Οργανισμού, ως

υπηρεσία στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, παραθέτοντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα που θα ανακύψουν.

Πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο Γ. Μουλκιώτης, μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος για το θέμα της Κωπαϊδος. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης και Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης.