Στην συγκέντρωση των νεφροπαθών τη Δευτέρα συμμετέχουν οι Λαϊκές Επιτροπές της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Πέμπτη 29 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΣΥΝ (αίθουσα Μαίρης Τσιροπούλα) σύσκεψη των Λαϊκών Επιτροπών του Ζαγαρά, της Ευαγγελίστριας, του Συνοικισμού και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για το συντονισμό δράσης αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων που βιώνουμε καθημερινά.

Από την λαϊκή συνέλευση υιοθετήθηκαν τα παρακάτω

Η ταξική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη δεν μπαίνει από τις Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο με τη μορφή της φιλανθρωπίας ή του εθελοντισμού που θα υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη στην κατεύθυνση της «διατήρησης της κοινωνικής συνοχής» όπως προβάλλουν ιδρύματα των καπιταλιστών, ΜΚΟ, η Εκκλησία και άλλοι φορείς που αναπτύσσουν τέτοια δραστηριότητα. Δεν μπαίνουμε στη λογική της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού που προωθούν συστηματικά με διάφορες παραλλαγές ΜΚΟ, Εκκλησία, φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» με την εκδοχή αλληλεγγύης «μόνο στους Ελληνες» έως τη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, το κίνημα της «πατάτας», για τη διαχείριση της φτώχειας.

Μπαίνει ως μαχητική έκφραση στήριξης των ανέργων και των οικογενειών, των εργατικών οικογενειών και των παιδιών τους, θεωρώντας την ταξική αλληλεγγύη ως στοιχείο της συνολικής δράσης και όχι κάτι ξεχωριστό. Δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί, να παλέψει για το δίκιο του και την ζωή του.

Το πλαίσιο δράσης μας είναι

  • Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και μαθήματα αγγλικών σε φτωχά παιδιά. Ήδη έχουμε απευθυνθεί μέχρι τώρα σε εκπαιδευτικούς που έχουν δεχτεί να  συμμετέχουν στα λαϊκά φροντιστήρια. Βεβαίως εμείς καλούμε ανοιχτά όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας που θέλουν να συνεισφέρουν στην δράση αυτή.
  • Δωρεάν ιατρική βοήθεια από γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων.
  • Διοργάνωση σύσκεψης με γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά που συμμετέχουν σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους ώστε να οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν δωρεάν υπηρεσίες στους τομείς αυτούς
  • Άμεση διοργάνωση κινητοποίησης που θα διεκδικήσει να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη οι άνεργοι της πόλης μας.
  • Παρέμβαση στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς για να γίνονται δωρεάν εμβολιασμοί παιδιών, μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ γυναικών.

Επίσης την Δευτέρα  3 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Συλλόγου Νεφροπαθών Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Τηλ. Επικοινωνίας 6973311744

6937225212