Οδηγίες για τις Πανελλαδικές

Κοινοποίηση στα Social Media

Οδηγό με τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να συμπληρώσουν σωστά την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου αλλά και όσα πρέπει να προσέξουν οι μαθητές της Α΄ τάξης καθώς εφέτος αλλάζει για αυτούς το εξεταστικό σύστημα παρουσιάζουν σήμερα “Τα Νέα”.

Η προθεσμία για τη συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης λήγει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και δεν θα δοθεί παράταση. Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέξουν πολύ γιατί μετά την υποβολή της δεν αλλάζει.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικές σχολές (για πολίτες), παρότι δεν καταγράφονται στην εφετινή αίτηση-δήλωση επειδή είχει αποφασιστεί αρχικά να μην συμπεριληφθούν, τελικά θα υπάρχουν στο εφετινό μηχανογραφικό δελτίο, κατόπιν νεότερης απόφασης.

Όμως προσοχή, γιατί όσοι επιτύχουν σε αυτές θα εισαχθούν του χρόνου. Επίσης παρουσιάζονται πληροφορίες και για τις στρατιωτικές σχολές. Ακόμη, συγκεντρώσαμε όσα χρειάζονται για τα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται σε αρκετά τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τους συντελεστές, τον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας, τη μέθοδο εξέτασης κα τις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται σε άλλα τμήματα. Τέλος, οι μαθητές της Α΄ τάξης πρέπει από εφέτος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο βαθμός τους θα προσμετρηθεί- σε μικρό ποσοστό- για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

(Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

 

από .enikos.gr