Την αντίθεση τους στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν φορείς και πολίτες στην παραλία Διστόμου και τη Λιβαδειά, με αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν από το Εργατικό Κέντρο.
Η απόφαση για κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, για έναν μήνα (σύμφωνα με το υπουργείο) πριν μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, έχει προκαλέσει αναταραχή στο χώρο της υγείας και έντονες αντιδράσεις.
Το κλίμα αυτό δεν πέρασε στη συγκέντρωση της Λιβαδειάς από την οποία απουσίαζαν γιατροί, εργαζόμενοι, δημοτική αρχή και περιφέρεια. Εξαίρεση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Γιώτα Πούλου και Νώντας Κοτσικώνας.
Ενώ από την Περιφέρεια γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά στην οποία αναφέρει:
«O λαός της Βοιωτίας και της Λιβαδειάς απαιτεί η υποβάθμιση της πόλης να σταματήσει εδώ.
Το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Λιβαδειάς μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου οδηγεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην ανεργία και τους συμπολίτες μας εργαζόμενους και συνταξιούχους χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Στην πολιτική του μνημονίου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ευημερούν οι αριθμοί και εξαθλιώνεται ο πολίτης.
ΑΥΤΟ, ήρθε η ώρα να σταματήσει».
Μιλώντας το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ το μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς Γιάννης Περγαντάς τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο ΕΟΠΥΥ αλλά με σχέδιο. Στόχος είπε είναι η στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση ενώ επέρριψε ευθύνες και στον ιατρικό κόσμο της χώρας ότι δεν έχει επεξεργασμένο σχέδιο να παρουσιάσει.
από .siriosfm.gr