Διπλό φορολογικό ραντεβού με παγίδες για Στουρνάρα: Τα «ακούει» από αγρότες και ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση στα Social Media

Πρώτα οι αγρότες και μετά το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα περάσουν από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι της Πέμπτης, σε ένα διπλό ραντεβού που μόνο ρουτίνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού από τη μια τα μπλόκα στις εθνικές οδούς κι από την άλλη η ενδοκυβερνητική μουρμούρα για τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα, δημιουργούν εκρηκτικό συνδυασμό.

Την Πέμπτη, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των αγροτών που βρίσκονται ήδη στους δρόμους, θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών και θα ζητήσουν μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις, καθώς οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων θεωρούνται ανεπαρκείς.

Αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι η καθιέρωση αφορολογήτου ποσού- έως και 20 χιλιάδων ευρώ- αντιδρώντας στην αντιμετώπιση τους ως ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ.

Το συγκεκριμένο αίτημα θεωρείται πάντως αδύνατον να ικανοποιηθεί, ενώ κάποια στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν κρύβουν την έκπληξη τους για το ότι ανακοινώθηκαν τόσες αλλαγές πριν καν ξεκινήσει ο διάλογος με τους αγρότες, αδυνατίζοντας έτσι τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται και η συνάντηση με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στις 3 το απόγευμα, καθώς η ατζέντα αφορά στα πλέον «καυτά» θέματα και συγκεκριμένα στον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων, στα νέα φορολογικά πρόστιμα αλλά και στο νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων.

Είναι ενδεικτικό ότι αν και έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στις αδικίες, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή νομοθετική πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου και να παραμένουν «παγωμένες» οι μεταβιβάσεις ακινήτων, να βρίσκονται στα… κάγκελα όλοι οι επιτηδευματίες και υπάρχει πλήρης σύγχυση στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις.

Πηγή:  iefimerida.gr