Θ. Γιαννόπουλος: Δεν κοιμάται η Στερεά άλλοι κοιμούνται…

Κοινοποίηση στα Social Media

Βολές κατά του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Ν.Δ. Κώστα Μπακογιάννη εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο επίσης υποψήφιος για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πρώην υφυπουργός με τη Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος (συνοδευόμενος και από πρώην υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη) το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Λιβαδειάς Νίκο Παπαγγελή, την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Φανή Παπαθωμά και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη καθώς και με τον διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Ρουσσόπουλο.

gian1

Σε δηλώσεις του ο Θ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στα θέματα της περιοχής αλλά και της Στερεάς γενικότερα, στο έργο της Περιφερειακής αρχής, στον συνδυασμό του αλλά και στους αντιπάλους του στις εκλογές του Μαΐου διαψεύδοντας εκείνους που λένε ότι «θα κάνει πίσω» μπροστά στο όνομα του Κ. Μπακογιάννη.

gian2

«Τα προβλήματα της περιοχής είναι σημαντικά ωστόσο σημαντικό είναι και το έργο το οποίο επιτέλεσε η Περιφέρεια, είναι σε μια ζηλευτή θέση και αυτό που πρέπει είναι να υπάρξει συνέχεια στις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες που δόθηκαν», είπε ο κ. Γιαννόπουλος δηλώνοντας παράλληλα ότι συμφωνεί με την ΠΣΕ και τους φορείς μεταξύ άλλων και στο ζήτημα του Οργανισμού Κωπαΐδας που καταργεί ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έδωσε έμφαση στα θέματα της Υλίκης και του Ασωπού.

«Έχουμε ένα δρόμο μεγάλο και πιστεύω ότι με την συνεργασία όλων θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις γα να πάει μπροστά η Περιφέρεια» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος και απαντώντας σε όσους εκτιμούν ότι θα εγκαταλείψει στη μέση τον προεκλογική αγώνα για την Περιφέρεια τους έδωσε ραντεβού «στις 18 Μαΐου στις κάλπες εκεί που οι πολίτες ελεύθερα θα εκφράσουν την επιθυμία τους».

Σε ερώτηση για τον αν η Περιφέρεια Στερεάς είναι «κοιμώμενος γίγαντας» όπως την χαρακτήρισε ο Κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «η Στερεά δεν κοιμάται, έχει να δείξει ένα έργο που έγινε και το ομολογεί κάποιος που το 2010 θα ήταν συνυποψήφιος με τον κ. Περγαντά, δεν βλέπω να έχει κοιμηθεί η περιφέρεια ούτε ο κ. Περγαντάς, κάποιοι άλλοι ενδεχομένως έχουν άλλη αίσθηση και θα τους έλεγα καλό είναι να ξυπνήσουν οι ίδιοι».

Ο κ. Γιαννόπουλος (που είχε εκδηλώσει από το 2010 την επιθυμία του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης), ερωτηθείς για τον αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του «αντάρτη» που όπως λένε ορισμένοι δεδομένου ότι η Ν.Δ. ανακοίνωσε την στήριξή της στον κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «αστεϊσμούς»  επισημαίνοντας ότι εδώ και ένα χρόνιο είχε κάνει γνωστή την απόφασή του να είναι υποψήφιος και κατά συνέπεια «κάποιοι άλλοι μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι αφού τους επέλεξαν να είναι συνυποψήφιοι μου».

Συνεχίζοντας για το θέμα των χρισμάτων είπε ότι απέναντί του έχει «αρκετούς εκλεκτούς συνυποψήφιους που έχουν πάρει τον κομματικό μανδύα» ωστόσο «τα όποια χρίσματα ή στηρίξεις ανήκουν στο παρελθόν», ενώ ο ίδιος εκτιμά πως «θα υπάρξει ένα καλό  προεκλογικό κλίμα» αλλά και ότι «οι πολίτες πια είναι ελεύθεροι» να αποφασίσουν το τι θέλουν

«Οι πολίτες θα συγκρίνουν, θα κάνουν την κριτική στα πρόσωπα και τους συνδυασμούς και θα αποφασίσουν» τόνισε και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι συνδυασμός του θα αποτελείται «από άτομα καταξιωμένα στην κοινωνία με μεράκι και όρεξη για να δουλέψουν γα τους πολίτες» ενώ κατά την διάρκεια των επαφών του δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο ίδιος δεν προέρχεται από κανένα «τζάκι» αλλά από μια οικογένεια με προσφορά στον άνθρωπο.