Δωρεάν εμβόλια κατά του τραχήλου της μήτρας προσφέρει η GlaxoSmithKline

Κοινοποίηση στα Social Media

Η GlaxoSmithKline, αναλαμβάνει μία σημαντική πρωτοβουλία καλύπτοντας τις εμβολιαστικές ανάγκες 1.000 ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12-15 ετών έναντι του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας καθώς αναγνωρίζει και συνεκτιμά ότι τα τελευταία χρόνια η αύξηση της ανεργίας και γενικότερα η οικονομική κρίση έχουν οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των ανασφάλιστων πολιτών.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει επιβραδύνει την εμβολιαστική κάλυψη των ανασφάλιστων παιδιών και ειδικότερα τον εμβολιασμό κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (HPV).

Ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών ως σημαντική μέθοδος πρόληψης κατά της ασθένειας και αποζημιώνεται πλήρως για τους έχοντες ασφαλιστική κάλυψη στις ηλικίες 12-15 ετών αλλά και έως 26 ετών.

H GSK έρχεται να συμβάλλει στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της υγείας του ανασφάλιστου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στον δωρεάν εμβολιασμό.

Στην προσπάθεια αυτή, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για την πρόνοια των ανασφάλιστων πολιτών, συμπαρίσταται και αναλαμβάνει ενεργό συντονιστικό ρόλο ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή, ασφαλής και υπό ιατρικό έλεγχο υλοποίηση του εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν 10 – 22 Φεβρουάριου σε 6 εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας Αττικής για κορίτσια 12 έως 15 ετών. Θα πρέπει να προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας που έχει ακυρωθεί για να πιστοποιείται ότι είναι δικαιούχος στο πρόγραμμα εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Link: www.oloimaziboroume.gr και μάθετε πότε και πού μπορείτε να εμβολιασθείτε.

από http://health.in.gr/