Δηλώσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη για διόδια και αγροτικές κινητοποιήσεις… από το γραφείο.

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ( γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, ανηψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, εγγονός του Κώστα Μητσοτάκη και ιός του μνημονίου) αναφέρθηκε με γραπτές δηλώσεις του (καθώς αποφεύγει να βγει στο δρόμο δίπλα στον πολίτη να υπερασπιστεί τα δίκαιά του), στην αύξηση των διοδίων και στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Μάλιστα κατέθεσε και προτάσεις…

Για τα διόδια είπε πως « είναι ανάγκη να γίνει διάλογος του κεντρικού κράτους με την παραχωρησιούχο εταιρεία, με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων των τοπικών κοινωνιών, προσθέτοντας ότι η απλή τήρηση των συμβάσεων που επιβάλλει αυξήσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις δεν συνιστά λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αντισταθμιστικών οφελών και κοινωνικών τιμών για τους ανέργους και τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, ενώ θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, που κινούνται μεταξύ τοπικών σταθμών.

Αντισταθμιστικά οφέλη ζητά ο κος Μπακογιάννης και όχι μείωσεις και μάλιστα δραστικές…

Και τώρα που το λέει καταλαβαίνουμε γιατί.

Πρώτον δεν θέλει να τα βάλει με την κυβέρνηση καθώς προσβλέπει στο «χρίσμα» των εκλογών και δεύτερον για ένα ακόμη λόγο.

Γιατί αν επιτεθεί στην κυβέρνηση είναι σαν να επιτίθεται στην ίδια του την μητέρα που ήταν υπουργός εξωτερικών την περίοδο υπογραφής των συμβάσεων της «ντροπής».

Να σας θυμίσουμε τη σύνθεση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 όταν και υπεγράφησαν οι συμβάσεις;

 

Το μενού των δηλώσεων Μπακογιάννη είχε και αγροτικές κινητοποιήσεις κυρίες και κύριοι…

Πλήρως ταυτισμένος με την πολιτική τακτική Σαμαρά (άλλωστε κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση) ο Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε ότι:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις, από όλες τις πλευρές.Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις γνωστές πρακτικές που ζημιώνουν τον απλό πολίτη”

 

Ενισχύει δηλαδή ο υποψήφιος περιφερειάρχης την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού;

Θέλει να βάλει τους αγρότες να «σκοτώνονται» με τις άλλες κοινωνικές ομάδες όταν οι σύλλογοί τους εκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις γι αυτούς είναι μονόδρομος;

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε «ολοκληρωμένη αναπτυξιακή αγροτική πολιτική».

Όπως είπε, «στην προσπάθεια αυτή καταλυτικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα που πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την εξωστρέφεια και την καινοτομία».

Με το γνωστό τρόπο πετά τη μπάλα στη εξέδρα ο κος Μπακογιάννης, επικαλούμενος τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. που μόνο αυτός (μάλλον) θα μας υποδείξει (σε εμάς και τους αγρότες φυσικά) τον τρόπο να τα απορροφήσουμε.

Ίσως όμως και να αυτοδιαψεύδεται ή συνειδητά δεν λέει την αλήθεια, καθώς πριν από μερικές ημέρες ο κος Χαν από τη Λαμία ανέφερε ότι η πλειοψηφία των χρηματοδοτήσεων και των «νέων» Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αφορούν στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας.