Ξεκινά το καρναβάλι στον Ορχομενό

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Μαρτίου, με την παρέλαση των αρμάτων και των πληρωμάτων, στους κεντρικούς δρόμους του Ορχομενού και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Το παλαιότερο Καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας στηρίζεται στους εθελοντές του Ορχομενού, οι οποίοι όλο το χρόνο, αφιερώνουν πολλές ώρες για να κατασκευάσουν τα άρματα που κάνουν ξακουστό το Καρναβάλι Ορχομενού. Τα θέματα των αρμάτων, όπως κάθε χρόνο σατιρικά, με καυστικό χιούμορ και διάθεση να προσφέρουν γέλιο και διασκέδαση. Εκατοντάδες θα είναι τα πληρώματα στα άρματα, οι καρναβαλιστές, οι οποίοι θα μεταδώσουν το κέφι τους στους επισκέπτες.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον μοναδικό τρόπο, με τον οποίο θα καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος. Εντυπωσιακή και εκρηκτική η καύση του Καρνάβαλου, οφείλεται στην εφευρετικότητα μιας οικογένειας του Ορχομενού. Ένα  αεροπλάνο θα … κάψει τον Καρνάβαλο.

Φυσικά το γλέντι θα συνεχιστεί και μετά το κάψιμο του Καρνάβαλου, στα μπαράκια και στις ταβέρνες της πόλης. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Ορχομενού. Διοργανώνονται από το Δήμο και από τους κατά τόπους συλλόγους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :

*Παρασκευή 14/2/2014  Μουσική βραδιά που διοργανώνει ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ στην Ταβέρνα «ΛΑΖΟΣ» στις 10.00 μ.μ

*Σάββατο 15/2/14 « ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» Μουσική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ορχομενού στις 7:30 μ.μ

Διοργάνωση:ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ , ΟΙΠΟΤΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

*Παρασκευή 21/2/14  «ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΑ» Τοπικό διαμέρισμα ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

*Παρασκευή 28/2/14 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ, στο νυχτερινό κέντρο «ΚΟΣΜΟΣ» στις 10.00 μμ , που διοργανώνει ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

*Σάββατο 1/3/14

– ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ   στις 4 μμ  Τοπικό Διαμέρισμα ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

Διοργάνωση:ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ  ΠΕΡΙΒ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ

-ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ , στο  Καφέ μπαρ «ΑΝΟΝΥΜΟ» στις 9μμ  Τοπικό Διαμέρισμα Κάστρου

Διοργάνωση:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ

*Κυριακή 2/3/14 

ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ  στις 4 μμ στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ

Διοργάνωση:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

από http://www.antenna.gr/