Διαφωνεί με τους «αφορισμούς» Μπακογιάννη για την Περιφέρεια Στερεάς ο Β. Αποστόλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Απαντώντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά σε ερώτηση για το αν η Περιφέρεια είναι «κοιμώμενος γίγαντας», όπως υποστήριξε ασκώντας κριτική στον Κλέαρχο Περγαντά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με χαρακτηρισμούς αφορισμών γιατί περί αφορισμού πρόκειται. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια δυναμική περιφέρεια, έχει τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα. Το μεγάλο πρόβλημα υπήρξε με τον στόχο ένα που πρόκειται για μια αδικία σε βάρος της Περιφέρειας η οποία όμως από πλευράς αιτιολόγησης δεν στηρίχθηκε τόσο σωστά για να μη χάσουμε αυτά που πήραν άλλες περιφέρειες. Δεν είναι δυνατόν ένα εισόδημα που μεταφέρετε σ άλλη περιφέρεια να καταχωρείται σε εμάς».

Και συνέχισε: «Όντως υπήρξε μια απορροφητικότητα αλλά υπάρχει και ένα πρόβλημα το θα γίνει παραπέρα». Όπως είπε υπάρχουν πολλά έργα έχουν ενταχθεί για τα οποία δεδομένης της οικονομικής κατάστασης πρέπει να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους μέχρι την ολοκλήρωση αυτών. «Ότι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν θα το πετάξουμε, θα συνεχίσουμε, είμαστε σε μια περίοδο που οι πόροι είναι πολύτιμοι και ότι έχει δαπανηθεί θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση όσων είναι σε εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Αποστόλου.

 

Με την ευκαιρία να κάνουμε και εμείς ένα σχόλιο:

Γιατί ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης δεν άσκησε αυτού του είδους κριτικής στην Περιφερειακή αρχή πριν από λίγες μέρες όταν ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς δεν είναι ανακοινώσει ακόμα την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος; Μήπως επειδή η ΠΣΕ του ενέταξε για χρηματοδότηση έργα αρκετών εκατομμύριων για τον δήμο του και φοβόταν την αντιπαράθεση με τον νυν Περιφερειάρχη;

Όπως και να ΄χει την απάντηση την έδωσε την Παρασκευή ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε Jiohannes Hahn που χαρακτήρισε «θετική και άξια συγχαρητηρίων», την «αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια».