Φρούριο τα διόδια της Μαλακάσας! Προσαγωγές για τον εμπρησμό των διοδίων – Μεταξύ των προσαχθέντων ο δήμαρχος Ωρωπού και αντιδήμαρχοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Καζάνι που βράζει ο Ωρωπός μετά τις προσαγωγές που γίνονται από το πρωί για τα χθεσινά επεισόδια και εμπρησμό των διοδίων Μαλακάσας.

Οκτώ προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσεκρεζής και Ευάγγελος Λεμπούσης και ακόμα ένας, δυο δημοτικοί σύμβουλοι και ένας πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης.

Όπως δήλωσε στο newsit ο Γιάννης ΟΙκονομάκος, προσήχθη λίγο πριν δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, στα διόδια.
“Περιμένουμε να αντιληφθούν ότι εμείς καταδικάσαμε τα επεισόδια από την πρώτη στιγμή”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Newsit ο δήμαρχος Ωρωπού. Ακούστε τη δήλωσή του, στο NewsIt…

Το χρονικό της επίθεσης στα διόδια της Μαλακάσας

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό διοδίων της Μαλακάσας.

Οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου Ωρωπού έκαψαν το πλευρικό κουβούκλιο στην κατεύθυνση προς Λαμία και προκάλεσαν ζημιές στο απέναντι που καλύπτει το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.
Λίγο πριν τα επεισόδια, σύμφωνα με την εταιρεία Νέα Οδό που διαχειρίζεται τα διόδια υπήρχαν μέσα στους σταθμούς δυο υπάλληλοι οι οποίοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι με αυτοκινητοπομπή κινήθηκαν από τη Μαλακάσα προς τα διόδια των Αφιδνών, όπου έκλεισαν το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα προκαλώντας τεράστια ουρά αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, στον παράδοδρομο της Εθνικής οδού.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση. Όπως είπε «η τιμή διοδίων παραμένει γι’ αυτούς 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ που είναι η νέα τιμή Αφιδνών αυτή τη στιγμή».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


από http://www.newsit.gr/