Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ζητάνε οι αγρότες, στους δρόμους κατεβαίνουν και οι κτηνοτρόφοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα επιδιώξει να συναντηθεί σήμερα αντιπροσωπεία αγροτών, η οποία έχει επίσης ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες θα επιδιώξουν ακόμη σήμερα να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εφορείες. Στις κινητοποιήσεις μπαίνουν δυναμικά και οι κτηνοτρόφοι. «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αγροτικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα αγροτικά μπλόκα», δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης. Μάλιστα αποφάσισαν άμεσα κτηνοτροφικές διαμαρτυρίες, την Τετάρτη (12/2) στον Ισθμό της Κορίνθου και την Πέμπτη (13/2) στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν τις διαφαινόμενες ρυθμίσεις για το γάλα και τη φέτα και προειδοποιούν ότι για τον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελούν «αιτία πολέμου». Επίσης υποστηρίζουν ότι «ο νέος τρόπος φορολόγησης θα γίνει η ταφόπλακα της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων. Ζητούμε να παγώσουν οι φορολογικές ρυθμίσεις με το άνοιγμα των βιβλίων για φέτος και όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα δίκαιο και ισότιμο τρόπο φορολόγησης των αγροτών. Ζητούμε επίσης να παγώσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για την κτηνοτροφία. Απαιτούμε από τα κόμματα να μας ενημερώσουν για το κτηνοτροφικό τους πρόγραμμα και ζητούμε συναντήσεις με τους αρχηγούς τους». Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι η αύξηση του ζωϊκού κεφαλαίου και της παραγωγής μπορεί να συμβάλλει στην έξοδό μας από την οικονομική κρίση. Χρειάζεται όμως μια άλλη πολιτική. Η πολιτική της ρήξης και της ανατροπής αυτών που έχουν προαποφασίσει για το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας.

Στο μεταξύ την απόφαση συνέχισης και ενίσχυσης του αγώνα τους έλαβαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Νίκαιας στη Λάρισα. Σημειώνεται ότι την Κυριακή έκλεισε για μιάμιση και πλέον ώρα το μεσημέρι η εθνική οδός στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας, όπου συγκεντρώθηκαν, συμμετέχοντας σε μεγάλο συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτών. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε υπό την στενή παρακολούθηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής όπου και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών. Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία.

από agrotypos.gr