Πίνακας-Τι ισχύει για το εφάπαξ

Κοινοποίηση στα Social Media

«Ξεπαγώνουν» τα εφάπαξ

Δημόσιοι υπάλληλοι που έφυγαν με σύνταξη από τον Οκτώβριο του 2011 και δεν έχουν πάρει ακόμη το εφάπαξ είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες με το βοήθημα και μάλιστα χωρίς μειώσεις, καθώς ο νέος τύπος υπολογισμού του εφάπαξ θα ισχύσει για όσους έχουν κάνει τα χαρτιά τους για σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά.

Γλιτώνουν τις μειώσεις

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, προβλέπει ότι όσοι αποχώρησαν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013 δεν θα έχουν καμία μείωση και το εφάπαξ που θα πάρουν θα είναι αυτό που είχε διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο 4093/12. Οι μειώσεις ήταν της τάξης του 22,67%.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι 25.000 από τους 43.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν μέχρι το τέλος του 2013. Έτσι, για περίπου 18.000 υπαλλήλους που έχουν αποχώρηση με ημερομηνία από 1ης/9/2013 και μετά θα υπάρξουν νέες μειώσεις καθώς το βοήθημα θα υπολογιστεί με τα δεδομένα του νέου μαθηματικού τύπου, δηλαδή με ετήσιο συντελεστή βιωσιμότητας που θα καθορίζεται από τα έσοδα και τα έξοδα του Ταμείου Πρόνοιας.

 

από enikos.gr