Η μάχη των εκλογών του Μαΐου είναι πολιτική τόνισε από την Λιβαδειά ο Β. Αποστόλου (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Τη Βοιωτία επισκέφθηκε το Σάββατο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου. Το μεσημέρι επισκέφθηκε τους αγρότες στον περιφερειακό του Ορχομενού και στη συνέχεια στη Λιβαδειά παρεχώρησε συνέντευξη τύπου όπου έδωσε το πολιτικό στίγμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών.

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε στους αγρότες την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στο δίκαια όπως χαρακτηριστικά είπε αιτήματά τους και συζήτησε μαζί τους τις προτάσεις που το κόμμα του είναι έτοιμο να υλοποιήσει άμεσα στον αγροτικό τομέα.

«Ο αγρότης βιώνει μια κυβέρνηση που μετά τις φοροληστρικές επιδρομές προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους αγρότες προσφέροντας τους χάντρες και καθρεφτάκια», σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «αλλάζει όνομα στα προβλήματα» και αντί για βιβλία εσόδων εξόδων μιλά για «τήρηση συγκεντρωτικών στοιχείων εσόδων εξόδων», ενώ δεν υλοποιεί ούτε τις περσινές δεσμεύεις του ίδιου του πρωθυπουργού «που είχε υποσχεθεί φθηνό αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες».

apo2

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου που ξεκαθάρισε ότι «οι Περιφερειακές εκλογές είναι απόλυτα πολιτικές εκλογές» και μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί η εντολή του ελληνικού λαού που σύντομα θα έρθει να κυβερνήσει με κορμό της ελληνικής αριστεράς».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Β΄ Αθήνας Απόστολος Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στη δράση εντός και εκτός βουλής του Β. Αποστόλου και στις ιδέες του εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για νίκη στις εκλογές του Μαΐου.

«Η νίκη στην περιφέρεια θα είναι η απαρχή μιας γενικότερης νίκης της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να σταματήσει ο κατήφορος και να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της χώρας», είπε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς επεσήμανε σχετικά: «Ο Βαγγέλης Αποστόλου φέρνει το φρέσκο, το νέο σε ιδέες απέναντι σε αυτό που θέλουν να φέρουν, το παλιό αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα, τις μίζες αυτούς που έχουν πάει φυλακή».

Επίσης κάλεσε τους πολίτες της Στερεάς να συστρατευτούν με τον κ. Αποστόλου  και να ταχθούν απέναντι «σε κάποιους περαστικούς που θέλουν ένα σκαλοπάτι ακόμα για να εξυπηρέτησαν αυτούς που εξυπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια».

Και κατέληξε: «Ο Βαγγέλης Αποστόλου όπως και η αριστερά έχει αποδείξει τι θέλει και τι μπορεί να καταφέρει. Για να τα πετύχουμε την νίκη για την οποία είμαι σίγουρος θέλουμε κοντά μας όλο τον κόσμο της αριστεράς όλους όσους θέλουν να αλλάξουν την σημερινή κατάσταση με τις απάνθρωπες  πολιτικές»

Ακολούθως ο Β. Αποστόλου αφού ευχήθηκε στην υποψήφια δήμαρχο Γιώτα Πούλου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «νίκη στην μάχη για τον δήμο της Λιβαδειάς» έδωσε έμφαση στον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών.

«Το Μάιο του 2014, θα βρεθούμε μπροστά σε δύο μεγάλες μάχες, που έχουν κυρίως και προεχόντως, πολιτική και ιδεολογική χροιά. Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών, όπου ο βασανισμένος από τα Μνημόνια ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του να στείλει στην Ευρώπη ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης, αλλαγής, και αλληλεγγύης στις συμπάσχουσες χώρες. Εξίσου πολιτική και κρίσιμη, όμως, θα είναι και η μάχη στις Περιφέρειες,

μια μάχη αξιών και εποχών, που θα βρει δύο αντίπαλα στρατόπεδα το παλιό και το καινούργιο. Την έκφραση του παλιού, που ο υποψήφιος των μεγάλων κομμάτων εξουσίας υπολόγιζε σε μηχανισμούς που πουλούσαν και αγόραζαν πολιτική συνείδηση δεν την αναζητάει πια ο σύγχρονος Έλληνας ψηφοφόρος που παλεύει να δημιουργήσει νέα πολιτική συνείδηση.

Τώρα πια το νέο δεν αφορά απλώς και μόνο την νέα ηλικία, αλλά την νέα, ώριμη νοοτροπία του Έλληνα ψηφοφόρου, ανεξαρτήτως ηλικίας, που δεν άγεται και φέρεται», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Εμφανώς αισιόδοξος «για την νίκη στις επερχόμενες εκλογές» πρόσθεσε: «Στις εκλογές αυτές η σύγκρουση των δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, θα εκφραστεί με την επιλογή των ψηφοφόρων μπροστά στις κάλπες».

Αναφέρθηκε επίσης στο «όραμα της αποκέντρωσης με ενεργή αυτοδιοίκηση» καθώς και στην περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση των Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε Δήμου και περιφερειακής ενότητας, μακριά από ισοπεδωτικές και οριζόντιες προσεγγίσεις και εκ των άνω σχεδιασμούς, θα συνδέσουμε την παρουσία μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας με μια ευρύτερη προσπάθεια να υπηρετηθούν εναλλακτικές λύσεις περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθως παρουσίασε τις 5 βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις για τη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας:

1) Μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

2) Ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής, μεταποίηση, τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.

3) Ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους.

4) Δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και

5) Διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές αποκέντρωσης, δημιουργώντας νέους θεσμούς και δομές στην περιφέρεια.

«Πιστεύουμε ότι σε όλη τη διαδρομή από σήμερα μέχρι τις εκλογές θα συναντηθούμε με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας, που αντιλαμβάνονται την καθοριστική σημασία της Περιφερειακής συγκρότησης και της αποκέντρωσης τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής του τόπου», είπε ο κ. Αποστόλου και αναφερόμενος στους υποψήφιους συμβούλους πρόσθεσε: «Σ΄ αυτή την κρίσιμη μάχη, οι επιλογές των προσώπων δε θα είναι τυχαίες, αλλά άμεσα συνδεδεμένες με τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα. Τα πρόσωπα που θα ζητήσουμε να σας εκπροσωπήσουν θα είναι σε στενή επαφή με τον κόσμο, θα αναδυθούν από τις τοπικές κοινωνίες, έχοντας έρθει αντιμέτωποι οι ίδιοι με τα πραγματικά προβλήματα.  Στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών, θέλουμε να συμπορευθούμε με πρόσωπα που τα διακρίνει η εντιμότητα, η συνέπεια, η φρέσκια σκέψη και κυρίως η διάθεση για δράση».

Και κατέληξε: «Είναι βέβαιο ότι τόσο η κάλπη των Περιφερειών, όσο και των Ευρωεκλογών, θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση. Και η νίκη, στα δύο αυτά δημοψηφίσματα, θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική. Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της δημοκρατίας».

apo3