“Φούντωσε” το παρασκήνιο για τις Δημοτικές εκλογές στη Λιβαδειά. Μείνετε συντονισμένοι στο viotianet.gr.

Κοινοποίηση στα Social Media

Έχει φουντώσει το παρασκήνιο εν όψει των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Λεβαδέων, μετά την αποκάλυψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας οτι επιθυμεί να προσφέρει στην πόλη μέσω της αυτοδοιίκησης, απ’ όποια θέση κι αν του ζητηθεί ακόμη και από αυτή του επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού.

Ο φάκελος Δημοτικές εκλογές άνοιξε για τη Λιβαδειά και ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο με τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να ακυρώσουν τις κομματικές υποψηφιότητες της περασμένης περιόδου, στις οποίες χρεώνεται και αποδίδεται ευθέως συνευθύνη για τα αδιέξοδα στην εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου Καλλικράτη.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς επιτάσσει προετοιμασία και ζυμώσεις μέσα στην κοινωνία και όχι στα κομματικά γραφεία και επιτελεία όπως παραδοσιακά γινόταν.

Με την πλάτη στον τοίχο είναι οι κομματικοί μηχανισμοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. που επιφύλαξαν για τους Δήμους της χώρας την κατάργηση του αυτοδιοίκητου. Η επιτροπεία που επιβάλλεται δηλαδή, επιτρέπει στους Δημάρχους την εφαρμογή ενός “τοπικού μνημονίου” με την επιβολή ακόμη και φόρων στους Δημότες, σε ενδεχόμενη αδυναμία διαχείρισης των οικονομικών τους.

Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων μπορεί να μην είναι μακριά και από τη Λιβαδειά, που όσο και αν αντέχει ακόμη οικονομικά, η συνεχιζόμενη αφαίμαξη των πόρων από την αυτοδιοίκηση οδηγεί και την Βοιωτική πρωτεύουσα στην επιβολή τοπικής φορολογίας.

Οι εξελίξεις αυτές θα απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες από τους κομματικούς υποψηφίους και θα αναζητήσουν τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, με ανατρεπτικές διαθέσεις και προθέσεις και προγράμματα με λίγα λόγια, λίγα έργα και απόλυτα υλοποιήσιμα. Κυρίως όμως θα ψηφίσει αυτούς που θα στρέψουν το βλέμμα στην κοινωνία και τα προβλήματά της.

Γι αυτούς τους λόγους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αυτή τη φορά  να έχουν το χρόνο τους, να βγουν στην κοινωνία, να την ακούσουν, να την συμβουλευτούν και κυρίως να την πείσουν για τον κοινό αγώνα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για το Δήμο Λεβαδέων είναι πολλοί και μπορεί να είναι ακόμη περισσότεροι και αυτό είναι παρήγορο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες καταλυτικό ρόλο στις εν δυνάμει υποψηφιότητες θα παίξουν οι αλλαγές που θα επιχειρήσει ο Δήμαρχος Λεβαδέων στις θέσεις ευθύνης του Δήμου.

Μείνετε συντονισμένοι στο viotianet.gr.