Δύο τηλεγραφήματα “καίνε” Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Βοήθειά μας…

Κοινοποίηση στα Social Media

Λίγο πριν ο Γιώργος Τράγκας από τη συχνότητα του real fm αλλά και η εφημερίδα 6 μέρες αποκάλυψαν ότι δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον «καίνε» τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 

Στις 29 Μαρτίου 2010 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ενημέρωνε και προειδοποιούσε ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα».

 

Το δεύτερο απόρρητο τηλεγράφημα εστάλη την 1η Απριλίου του 2010, από ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας που ενημέρωνε την κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.

 

Με λίγα λόγια και οι δύο προειδοποιούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην ζητήσει την είσοδο στον μηχανισμό στήριξης και κατ’ επέκταση στο ΔΝΤ.

 

Αυτές οι αποκαλύψεις σε συνδυασμό με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χθες στη Βουλή κατά την συζήτηση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται καμία κοινοβουλευτική διαδικασία για την διερεύνηση του θέματος αλλά άμεση παρέμβαση της Ελληνικής δικαιοσύνης.