Ξεκινούν οι απολύσεις στην Υγεία! Τι φέρνει το ΠΕΔΥ του Άδωνι

Κοινοποίηση στα Social Media

Το ΠΕΔΥ του Άδωνι αποτελεί πια νόμο του κράτους και μαζί του φέρνει απολύσεις και λουκέτα στην Υγεία. Όλο το χρονοδιάγραμμα. 

Με τις 151 ψήφους που έλαβε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δόθηκε ουσιαστικά το πράσινο φως να γίνουν απολύσεις γιατρών αλλά και να μπούνε λουκέτα σε πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ αφού πολλές μονάδες θα συγχωνευτούν.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, με εξαίρεση
 τα άρθρα για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, που μετατέθηκαν για την Τρίτη, φέρνει νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις γιατρών και υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν στη διαθεσιμότητα/κινητικότητα των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Μαζί με αυτά και η τροπολογία 1136, που αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ και σε ζητήματα για τα ΝΠΔΔ.
Εκατοντάδες γιατροί –περίπου 3000 ευελπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης- θα δούνε την πόρτα εξόδου καθώς δεν αναμένεται να αποδεχθούν τη σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα έφερνε λουκέτα στο ιατρεία τους.
Και αυτή η σχέση εργασίας είναι που έβαζε και βάζει τις μεγαλύτερες φωτιές στο χώρο της Υγείας.
Είναι ενδεικτικό ότι υπέρ μιας μεταβατικής περιόδου ένταξης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο σύστημα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης τάχθηκαν και οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Τ. Νεράτζης και Κ. Σκρέκας, ενώ ειδική αντιμετώπιση ορθοπεδικών και χειρουργών ζήτησε ο Β. Κικίλιας στη Βουλή.
Ωστόσο οι γιατροί εντός των επόμενων ημερών και μέσα σε διάστημα επτά ημερών θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα Άδωνι: Μέσα ή έξω από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;
Από την απάντηση αυτή θα εξαρτηθεί και η απόλυσή τους καθώς εάν δε δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα απολυθούν αυτοδικαίως.
Η ρύθμιση αυτή είναι που φαίνεται να έχει και το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση η οποία ευελπιστεί να πάρει τον κόσμο με το μέρος της καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να καλύψει τα κενά στην περίθαλψη με τον ιδιωτικό τομέα. Με ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά κέντρα όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι ειδικά σε πόλεις και σημεία όπου θα μπει λουκέτο και σε πολυιατρεία.
από iatropedia.gr