Υπέρ της τροποποίηση της παράκαμψης στην Αγ. Παρασκευή το Δ.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο θέμα της λήψης απόφασης για τροποποίηση του σχεδιασμού της οδού παράκαμψης της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Ε. Βοιωτίας του ΤΕΕ δόθηκε έμφαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.

Ο Στέλιος Θεοδωρόπουλος που παρουσίασε την πρόταση εκ μέρους του ΤΕΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σαν Τεχνικό Επιμελητήριο κάναμε μια πρόταση για την διαφοροποίηση της χάραξης της μελέτης της παράκαμψης της Αγίας Παρασκευής . Η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας έχει προτείνει η παράκαμψη να περάσει μέσα από τον αναδασμό Σωληναρίου όμως έτσι καταστρέφεται το αρδευτικό έργο που υπάρχει εκεί . Εμείς με την πρόταση μας λέμε ότι η παράκαμψη πρέπει να ακολουθήσει τον επάνω δρόμο μέχρι την διασταύρωση, να αφήσει εκτός τον αναδασμό και το αρδευτικό έργο που υπάρχει εκεί και να παρακάμψει τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής βόρεια σε μικρότερη απόσταση από αυτή που προβλέπει η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας».

Το έργο από το σύνολο των συμβούλων χαρακτηρίστηκε αναγκαίο δεδομένου οτι στην περιοχή και κυρίως στην διασταύρωση Αγίου Γεωργίου σημειώνονται κάθε χρόνο πολλά τροχαία ατυχήματα όπως αναγκαία χαρακτηρίστηκε και η τροποποίηση ώστε να μην αχρηστευτούν τα έργα.

ds2

«Ο Περιφερειακός που ξεκινάει από την διασταύρωση Σωληναρίου και καταλήγει στην διασταύρωση Αγίου Γεωργίου είναι ένα έργο πνοής, ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Έχουν χαθεί ζωές και σημειώνονται πολλά τροχαία ιδιαίτερα στην διασταύρωση του Αγίου Γεωργίου. Η πρόταση του ΤΕ ήταν μελετημένη σωστά και για αυτό έγινε ομόφωνα δεκτή και από το Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο Γιάννης Αποστόλου.

Στις δηλώσεις του ο Γ. Αποστόλου αναφέρθηκε και στο θέμα του Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων κάνοντας λόγο για λάθος χειρισμούς από την δημοτική αρχή με αποτέλεσμα ένα υπηρεσιακό θέμα να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ένα από τα σοβαρά θέματα που είχαμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η παράκαμψη του οικισμού της Αγίας Παρασκευής αλλά και η διευθέτηση όλου αυτού του δρόμου με τους κόμβους. Εκτιμάμε ότι το τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου που έκανε μια άλλη προσέγγιση στην μελέτη, που δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια χωρίς διαβούλευση, ενώ θα έπρεπε να γίνει μια προμελέτη, να γίνει διαβούλευση με τους ΟΤΑ και στην συνέχεια να δημοπρατηθεί ηοριστική μελέτη», είπε η επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας» Γιώτα Πούλου και πρόσθεσε: «Οι συνάδελφοι του Τεχνικού Επιμελητηρίου που έχουν γνώση της περιοχής υπέβαλαν μια πρόταση η οποία είναι η πλέον συμφέρουσα τεχνικά, αλλά και οικονομικά στο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίσαμε ομόφωνα γι΄ αυτήν».

Με την ευκαιρία η κ. Πούλου απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες Δήμου στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα η «Δυναμική Συνεργασία» στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στις 6:30 το απόγευμα.

«Σας περιμένουμε, περιμένουμε όλους τους δημότες για να ακούσουν την διακήρυξη των αρχών μας για το ποιοι είμαστε και πως θα διοικήσουμε τον Δήμο», είπε η Γ. Πούλου.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντας Κοτσικώνας υποστήριξε την πρόταση που εισηγήθηκε το ΤΕΕ και δήλωσε σχετικά: «Πράγματι, διαπιστώνεται το παράδοξο με την μελέτη αυτή που έχει προκριθεί μέχρι τώρα, πως ένα μεγάλο μέρος γης υψηλής παραγωγικότητας ουσιαστικά καταργείται προκειμένου να γίνει ο δρόμος και ταυτόχρονα ορισμένα αρδευτικά έργα που είναι σημαντικά, που κοστίσει αρκετά και εξυπηρετούν τους αγρότες  καταργούνται. Θεωρήσαμε επίσης ότι θα πρέπει να φτάσει μέχρι τον κόμβο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και να γίνει όσο τον δυνατόν ασφαλέστερος».

Παράλληλα ο κ. Κοτσικώνας εξέφρασε την άποψη ο κόμβος στο συγκεκριμένο σημείο να γίνει ανισόπεδος.

«Οι σύγχρονοι μελετητές έχουν την δυνατότητα να το δουν και να το αξιολογήσουν, αλλά πρέπει οπωσδήποτε ο κόμβος να φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο γιατί τα τροχαία ατυχήματα σε όλο το μήκος του δρόμου είναι πάρα πολλά και ειδικά στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου».