Ανήλικος δραπέτης ο δράστης 2 κλοπών στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει πριν από δύο ημέρες, σε βάρος μίας 58χρονης ημεδαπής και ενός 69χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Θήβας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη στις 04-02-2014 το απόγευμα, στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών, ένας 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 15χρονος προχθές (03-02-2014) το μεσημέρι, αφαίρεσε από το όχημα της 58χρονης την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και ένα βιβλιάριο καταθέσεων, καθώς και από τον 69χρονο, με την μέθοδο της απασχόλησης, το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε ομοίως το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης των ανωτέρω κλοπών είναι ο 15χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών όπου διέμενε, καθώς είχε διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, που κρατούνταν για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος δράστης έχει συλληφθεί πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για παρόμοια αδικήματα, καθώς και για το γεγονός ότι είχε διαφύγει ξανά, από το ανωτέρω ίδρυμα ανηλίκων όπου κρατούνταν

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.