Διαγραφή του 50% των χρεών προς τον Οργανισμό Κωπαίδας προτείνει ο Τέρενς Κουίκ

Κοινοποίηση στα Social Media
Το μεγάλο πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Βοιωτίας με τις οφειλές προς τον Οργανισμό Κωπαΐδας φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ζητώντας τη διαγραφή του 50% των χρεών και τη ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε δόσεις.
Ειδικότερα, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, ο Τέρενς Κουίκ επισημαίνει την ασυνεπή στάση του Οργανισμού απέναντι στις υποχρεώσεις του ο οποίος δεν υλοποιεί τα αναγκαία έργα συντήρησης των αγροτικών δρόμων και των αρδευτικών καναλιών, με συνέπεια η Κωπαΐδα να πλημμυρίζει σε αρκετά σημεία το χειμώνα, ενώ δεν έχει το αναγκαίο νερό για την άρδευση των χωραφιών το καλοκαίρι.
Αυτή η στάση, υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ, έχει οδηγήσει πολλούς αγρότες στο να μην καταβάλλουν τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα να έχει σωρευθεί ένα ποσό που εκτιμάται από 1500 έως τα 5.000 ευρώ κατά μέσο όρο τα οποία έχουν βεβαιωθεί στην εφορία και επομένως δεν μπορεί να γίνει αγορά, πώληση, μεταβίβαση χωραφιών χωρίς προηγουμένως να έχουν ρυθμιστεί τα χρέη προς τον Οργανισμό.
Καταλήγοντας ο κ. Κουίκ ρωτά αν με την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδος και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα συντήρησης των αγροτικών δρόμων και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.