tromaktiko:Τα αποτελέσματα της μεγάλης ηλεκτρονικής δημοσκοπήσης – Ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, 2ο κόμμα η Χ.Α. στην πρόθεση ψήφου!

Κοινοποίηση στα Social Media

Με πάνω απο 33.000 συμμετοχές μόλις σε μια εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο το δημοφιλέστερο Ελληνικό blog. Είχε ακολουθήσει η έρευνα του Οκτωβρίου που είχε σκορπίσει πανικό στα πολιτικά γραφεία.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:

Στην έρευνα συμμετείχαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,5% στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που έχουν έστω 1 βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Έγινε με τρόπο όπου μετά απο ανάλυση των δεδομένων, με γεωγραφικά και ηλικιακά κριτήρια προέκυψε σταθισμένο δείγμα, ενώ αφαιρέθηκαν και οι διπλοψηφίες που βρέθηκαν με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range).

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

35-44 ετών: 29%
45-54 ετών: 26%
25-34 ετών: 23%
55-64 ετών: 11%
18-24 ετών: 7%
65+ ετών: 3%

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
(Αστάθμιστο δείγμα)

ΣΥΡΙΖΑ: 54%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 23%
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 13%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 10%

Με μεγάλη διαφορά πρώτος πλέον ο Σύριζα στην παράσταση νίκης, ενώ εντύπωση προκαλεί οτι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει λιγότερες ψήφους και απο το “άλλο” κόμμα.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
(Αστάθμιστο Δείγμα)

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι σε ελεύθερη πτώση και φαίνεται οτι οσο καθυστερεί τις εκλογές τόσο θα χάνει ποσοστά. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα πριν 4 μήνες έχει πέσει 4 μονάδες. Απλά μαθηματικά, εκεί στο Μαξίμου χάνετε μια μονάδα ανα μήνα! Αλλάξτε μυαλά πριν είναι αργά, ή μήπως ήδη είναι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που δεν πείθει, φαίνεται οτι ξεφεύγει σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα αφού κερδίζει ενα επιπλέον 8% που το παίρνει απο την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.  Η έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων οδηγεί τον κόσμο στο μοναδικό κόμμα που υπόσχεται πολλά. Πολλές υποσχέσεις, μεγάλες προσδοκίες λέει ο λαός μας, αλλά απο ουσία;

Η κατηφόρα για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ συνεχίζει ακάθεκτη και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διαβούν το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ειδικά για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη το ξαναλέμε οτι τουλάχιστον στατιστικά είναι απίθανο να υπερβεί το 3% γιατί είναι σε συνεχή καισταθερή πτώση ποσοστών.

ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν σταθεροποιηθεί και όλα δείχνουν οτι θα παίξουν σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα για την διεύρευνηση δημιουργίας κυβέρνησης, όποτε γίνουν εκλογές φυσικά. Βέβαια να μπει ο Περισσός σε συγκυβέρνηση είναι λίγο χλωμό αφού και αυτοδύναμια να παίρνανε οι ίδιοι, πιθανότατα θα καταγγέλανε τους εαυτούς τους!

Όσες φωτογραφίες και να βγάζει το ΕΘΝΟΣ φαίνεται οτι η δημοσκόπικη εικόνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν χαλάει. Γιατί άραγε, το έχουν σκεφτεί καθόλου; Μήπως αυτοί που την ψηφίζουν τους νοιάζει περισσότερο η τιμωρία του συστήματος και των πολιτικών που μας έφεραν εδώ, παρά τα φιλοναζιστικά στελέχη της; Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα παραμένει σε υψηλά ποσοστά και αν οι κυβερνώντες κάνουν το λάθος να την βγάλουν εκτός νόμου, τότε βλέπουμε την Εθνική Αυγή να απογειώνεται και να μας απο-“ΓΕΙΩΝΕΙ”.

Όσον αφορά τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μικρότερα κόμματα τα ποσοστά έχουν ως εξής.

ΛΑΟΣ: 2,05%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2,03%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 1,11%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,95%
ΕΠΑΜ: 0,94%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,84%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,82%
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ: 0,42%
ΝΕΑ ΜΕΡΑ: 0,38%
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: 0,36%
ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58: 0,19%
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 0,14%
ΔΡΑΣΗ: 0,12%
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: 0,11%
ΣΧΕΔΙΟ Β: 0,08%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 0,05%
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 0,02%

Απο τα αξιοσημείωτα είναι οτι τα κόμματα που προβάλλουν τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα όπως η Συμφωνία του Λοβέρδου, η κίνηση των 58 και το σχέδιο Β του Αλαβάνου, δεν συγκεντρώνουν όλα μαζί ούτε καν το 0,2 των ψήφων! Γιάτι άραγε τέτοια προβολή λοιπόν; Δεν θέλει πολύ σκέψη…

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
(Σταθμισμένο Δείγμα)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση το σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Όπως θα δείτε η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και αυτό κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου κυριαρχούν οι κυβερνώντες, κατηγορία η οποία δεν υπάρχει επαρκώς στο αστάθμιστο δείγμα. Οι μεταβολές δεν είναι αρκετές βέβαια για να απειληθεί η 1η θέση, που φαίνεται να έχει κλειδώσει και μάλιστα με διαφορά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΔΡΩΝ (με το υπάρχον εκλογικό σύστημα):

ΣΥΡΙΖΑ: 130
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 70
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 38
ΚΚΕ: 18
ΠΑΣΟΚ: 18
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 16
ΔΗΜΑΡ: 10

Από το:

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/02/2_9012.html