Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τα φορολογικά αιτήματα των αγροτών

Κοινοποίηση στα Social Media

Σκληρή γραμμή τηρεί το υπουργείο Οικονομικών απέναντι στους αγρότες σε ό,τι αφορά τα αιτήματά τους για παράταση στην υποβολή δηλώσεων και για τη μη τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων. Την ίδια ώρα οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με επίκεντρο τον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα και στόχο το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ανυποχώρητο στο ζήτημα της παράτασης στην υποβολή δηλώσεων, οι οποίες θεωρούνται εμπρόθεσμες αν υποβληθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου για τους υπόχρεους τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και έως τις 20 Μαρτίου για τους υπόχρεους τήρησης απλογραφικών βιβλίων.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα εκδόσει εντός της εβδομάδας διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία θα δοθούν εξηγήσεις για τα θέματα τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες, ενώ είναι πιθανό να κάνει κάποιες επουσιώδεις αλλαγές.

Ένα από τα θέματα που έχει δεχθεί το υπουργείο να εξετάσει είναι να υπάρξει ένα εύρος τιμών, καθώς οι αγρότες δεν μπορούν να γνωρίζουν εξαρχής ούτε το σύνολο της παραγωγής τους, ούτε την τιμή που θα πωλήσουν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν εάν ο ετήσιος τζίρος υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, που έχει τεθεί ως όριο για την τήρηση βιβλίων.

Πάντως, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που άρχισαν τη Δευτέρα, αυξάνοντας τα συγκεντρωμένα τρακτέρ σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου.

Η αστυνομία έχει διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψει κλείσιμο της εθνικής οδού, κάτι που φάνηκε ήδη από χθες, καθώς έγινε χρήση χημικών στους αγρότες που επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα στον κόμβο της Λάρισας.

Στον κόμβο της Λάρισας είναι το επίκεντρο των κινητοποιήσεων, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 700 τρακτέρ από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, υπό τον Βαγγέλη Μπούτα.

Τη συγκέντρωσή τους ενισχύουν με περισσότερα τρακτέρ και οι αγρότες της «Πρωτοβουλίας» στο Νομό Ημαθίας.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται έξω από ΔΟΥ, κυρίως στην Κρήτη.

από in.gr