Ντόμινο υποψηφιοτήτων στη Περιφέρεια Στερεάς, τη Λιβαδειά και τη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά λαμβάνει η μάχη των Περιφερειακών εκλογών στη Στερεά Ελλάδα μετά την γνωστοποίηση από τον νυν Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά που είχε διατηρήσει αυτοδιοικητική και όχι κομματική στάση ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος.

Την Τετάρτη αναμένεται εκτός από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχει γίνει γνωστή, να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του γιού της Ντόρας, Κώστα Μπακογιάννη που θα υποστηριχθεί από τη Ν.Δ.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες της Στερεάς θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν τις μνημονιακές ή τις αντί μνημονιακές δυνάμεις γνωρίζοντας ότι μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες κανένα «λάθος» δεν αναγνωρίζεται αλλά και ότι το όποιο «λάθος» θα το πληρώνουν καθημερινά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτό όπως φαίνεται το έχουν καταλάβει στελέχη της αυτοδιοίκησης κυρίως του κεντρώου χώρου και αναπτύσσουν έντονο προβληματισμό.

Γεγονός είναι επίσης ότι τουλάχιστον στην Βοιωτία οι νυν περιφερειακοί σύμβουλοι του Κλ. Περγαντά που απελευθερώνονται δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσουν την πορεία τους στον δεύτερο ή θα στραφούν στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες επαφές με κάποιους έχει ήδη κάνει ο Κ. Μπακογιάννης που εκτιμά ότι στελέχη προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός προφίλ που θα δώσει μια πιο ανοιχτή απόχρωση στο βαθύ γαλάζιο χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Αντίθετα σε καλό δρόμο σύμφωνα πάντα με πληροφορίες βρίσκονται συζητήσεις με τον Β. Αποστόλου όχι μόνο περιφερειακών συμβούλων αλλά και δημοτικών που θέλουν να μεταπηδήσουν στον δεύτερο βαθμό και σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς Κώστας Σωτηρόπουλος, μια υποψηφιότητα που θα δώσει άλλη δυναμική στο ψηφοδέλτιο του κ. Αποστόλου.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις περιφερειακών που «βλέπουν» την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά που κατά το παρελθόν έχει φανεί το ενδιαφέρον της για το δήμο Λεβαδέων μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά της αν και το όνομά της τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα.

Ήδη ο νυν δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος, η Γιώτα Πούλου θα διεκδικήσει τον δήμο με την «Δυναμική Συνεργασία», η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συμμετάσχει κατά πάσα πιθανότητα με επικεφαλής το Νώντα Κοτσικώνα, το όνομα του πρώην δήμαρχου Αριστείδη Ρούσσαρη άρχισε πάλι να ακούγεται, όπως και ενός βουλευτή από τη Ν.Δ. Από τον συνδυασμό του Δημήτρη Τσιφή δηλώνουν παρών τόσο ο Γιάννης Αποστόλου όσο και ο Παναγιώτης Ψυχογιός.

Η όποια εξέλιξη είτε σε περιφερειακό επίπεδο είτε σε τοπικό αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα ενώ ξεχωριστό ρόλο διαδραματίζουν οι «αναποφάσιστοι» μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας.

Το ντόμινο όμως δεν σταματά στη Λιβαδειά αλλά φτάνει μέχρι τη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει αναμονή σχετικά με τις προθέσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπακομήτρου που σύμφωνα καλά πληροφορημένες πηγές έχει να επιλέξει μεταξύ του δήμου της Θήβας (το όνομά του είχε ακουστεί και πριν λίγο καιρό) και της περιφέρειας με το ψηφοδέλτιο του Β. Αποστόλου. Αν επιλέξει Περιφέρεια η κατάσταση στο δήμο θα εξελιχθεί με πιθανούς διεκδικητές τον νυν δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, τον Γιώργο Κατσέλη που ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, τον ΣΥΡΙΖΑ που προσανατολίζεται στον Θανάση Σκούμα και τον Κώστα Βενιζέλο που ήδη κινείται πλαισιωμένος από νυν συμβούλους αλλά και άλλους δημότες.

Αν ο Κ. Μπακομήτρος θελήσει να ηγηθεί ψηφοδελτίου στο δήμο τότε το «παιχνίδι» ξαναρχίζει.

«Αναποφάσιστους» τέλος έχει και η Θήβα αλλά και ο δήμος…  Αλιάρτου – Θεσπιών αφού ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης τηρεί σιγήν ιχθύος…