Προς ψήφιση την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Κοινοποίηση στα Social Media

Τελικά παρά τις απεργίες και τις αντιδράσεις, το περιβόητο νομοσχέδιο Άδωνι …οδεύει προς την ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. 

Ούτε οι δύο μήνες απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν άλλαξαν τελικά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις και απομακρύνσεις από το δημόσιο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ΕΟΠΥΥ και δημιουργεί το ΠΕΔΥ είναι προ των πυλών καθώς την Πέμπτη- αν δεν υπάρξουν άλλα ζητήματα- θα βρίσκεται στην ολομέλεια προς ψήφιση.
Παρά τις όποιες αντιδράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης που είχε βάλει σκοπό να απαλλαγεί από τουλάχιστον 2500 με 3000 γιατρούς, υλοποιεί το σχέδιό του για το νέο σύστημα και ευελπιστεί τουλάχιστον οι μισοί γιατροί να επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα.
Από την ημέρα ψήφισης και μετά ξεκινούν και οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας για τους περίπου 8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.
Ειδικά οι γιατροί θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να αποφασίσουν εάν θα κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και θα μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ ή θα μείνουν στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας το ιατρείο τους.
Όταν ολοκληρωθούν οι διαθεσιμότητες, δηλαδή έναν μήνα μετά κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πρέπει για να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά από την εφορία που να δείχνουν ότι έκλεισαν το ιατρείο τους. Διαφορετικά σύμφωνα και με το νομοσχέδιο απολύονται αυτοδίκαια.
Οι ρυθμίσεις Άδωνι προκαλούν αντιδράσεις σε όλο τον υγειονομικό κόσμο γι αυτό και γιατροί και εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας συστήνουν πανυγειονομικό μέτωπο και κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη ημέρας ψήφισης του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ.
από iatropedia.gr