Γ. Καράμπελας: Άμεση προτεραιότητα η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση με την οποία ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την ενίσχυση του κλάδου της δικαιοσύνης, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να προχωράει γρηγορότερα και με καλύτερα αποτελέσματα, ο έλεγχος όσο το δυνατόν περισσότερων υποθέσεων, κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας.

Όπως τονίζει ο ίδιος, είναι ένα σοβαρό ζήτημα που τέθηκε και σε πρόσφατη συνάντησή που είχε με τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και κατά της διαφθοράς, ενώ συνεχίζοντας αναφέρει πως είναι αδιανόητο την ώρα που ο πολίτης πρέπει να είναι συνεπής στις αυξημένες φορολογικές του υποχρεώσεις, να εκκρεμούν στα ελληνικά δικαστήρια υποθέσεις υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι γεγονός  ότι το αίσθημα δικαιοσύνης και δη κοινωνικής δικαιοσύνης σε κάθε Έλληνα πολίτη, κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα αίτια είναι πολλά και τα περισσότερα γνωστά. Στόχος της κυβέρνησης, αλλά και όλου του πολιτικού κόσμου, πρέπει να είναι να αυξηθεί το αίσθημα αυτό σε όλους τους πολίτες», αναφέρει ο κ. Καράμπελας.

Και συνεχίζει: «Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα. Ράικου και στον Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Αθανασίου, έγινα κοινωνός των προσπαθειών της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τον έλεγχο όσο το δυνατόν περισσοτέρων υποθέσεων, ώστε όσοι φέρονται να έχουν παραβατική συμπεριφορά να λογοδοτούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να επιστρέφονται όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στο Ελληνικό Δημόσιο. Για λόγους ευνόητους δεν θα περιγράψω όλο το περιεχόμενο της συζήτησης που είχα με τους δύο δικαστές, όμως αυτό το οποίο προέκυψε και αξίζει να σημειωθεί  είναι ότι οι έλεγχοι καθυστερούν, λόγω έλλειψης προσωπικού ανάλογων προσόντων. Έτσι δεν δύναται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία και θα επιβάλουν τις ανάλογες τιμωρίες σε όσους  είχαν παραβατική συμπεριφορά και θα συμβάλλουν στην επιστροφή των  χρημάτων που καταχράστηκαν».

Καταλήγοντας ερωτά τους κυρίους Υπουργούς αν  γνωρίζουν τις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού ιδιαίτερα σ΄ εκείνους τους λειτουργούς που είναι επιφορτισμένοι με το να φέρνουν εις πέρας τις ελεγκτικές διαδικασίες και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο σας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου των δικαστικών υποθέσεων και να μην μένουν για ολόκληρα χρόνια στο ράφι περιμένοντας τη σειρά τους.