Έκοψε την πίτα και ξεκίνησε τις διαδικασίες για τις απόκριες το «Γαϊτανάκι» στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο «Γιούλας» παρουσία εκπροσώπων αρχών, συλλόγων και φορέων άρχισε τις εκδηλώσεις για τη νέα περίοδο ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Γαϊτανάκι» που παρεμβαίνει δυναμικά στη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή για πάνω από 20 χρόνια.

«Με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ξεκινήσαμε ουσιαστικά και την προετοιμασία για το καρναβάλι του 2014 στη Λιβαδειά», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Ανέτας εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, και που έχει αγκαλιάσει το «Γαϊτανάκι» απευθύνοντας παράλληλα «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βρίσκονται στο πλευρό του συλλόγου συμβάλλοντας στη προσπάθεια που κάνει στα δρώμενα της πόλης».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η προετοιμασία για το φετινό καρναβάλι παρά τις πολλές δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν ξεκίνησε και θα ενταθεί στο διάστημα που απομένει μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων αφού όπως τόνισε ο κ. Ανέτας ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Γαϊτανάκι» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη Λιβαδειά και «να δώσει μια νότα χαράς έστω και για λίγο στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος».

Ο Θ. Ανέτας ζήτησε τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των μελών και φίλων, για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για το 2014 κάνοντας αναφορά και στον εκθεσιακό χώρο στα γραφεία του Συλλόγου «Το σπίτι της γιαγιάς» σημειώνοντας ότι έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και εμπλουτίζετε συνεχώς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος τίμησε την μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου (παραδίδοντας πλακέτα στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας) και την Ευφροσύνη Ξηρογιάννη για την προσφορά της στο μουσείο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το νεοσύστατο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, τη χορωδία του Συλλόγου Ελικωνίων και το συγκρότημα του Λουκά Μαρλάση.

kar2