Δυναμική επανεμφάνιση του συλλόγου Μικρασιατών

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Γιούλας» η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και συμπολιτών έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κοσμίδης αφού ευχαρίστησε όσους βρίσκονται κοντά στο τους αναφέρθηκε στο Μικρασιατικό Σύλλογο Λιβαδειάς ξεκινά από το 1979 με πολλές δραστηριότητες στη πόλη αν και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα. «Εδώ και οχτώ χρόνια περίπου ήταν σε αδράνεια λόγω πολλών συγκυριών και γεγονότων αλλά από τον Απρίλιο του 2013 με το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθήσαμε και πετύχαμε μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα δύο μηνών να επανεντάξουμε ως ένα βαθμό το Σύλλογο μας στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμίδης.

Επεσήμανε δε πως ο Σύλλογος δεν έχει να επιδείξει μόνο τον πολιτιστικό του χαρακτήρα αλλά και τον φιλανθρωπικό του (που είναι και ο απώτερος σκοπός του), χωρίς ποτά να ξεχνά τις ρίζες, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα αναδεικνύοντας παράλληλα την προσφορά των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας «στον Πολιτισμό, την Τέχνη και τα Γράμματα» αλλά και την κουζίνα).

Ο κ. Κοσμίδης ευχαρίστησε επίσης για την συμμετοχή του το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ευρυτάνων Λιβαδειάς και τον χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Κουτσούμπα, το χορευτικό συγκρότημα Ευαγγελίστριας Λιβαδειάς με χοροδιδάσκαλο την Ματούλα Σκοτίδα, και βέβαια το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών που εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο μεγάλος καλλιτέχνης Δημήτρη Κοντογιάννη, με τους συνεργάτες του που καταχειροκροτήθηκαν από τους παραβρισκόμενους. Να σημειωθεί τέλος ότι στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν επίσης ο ΜανώληςΤσεσμετζής (Αντιπρόεδρος), η Αθηνά Τζίγκα (Γραμματέας), η Λένα Γερασίμου (Ταμίας) ο π. Γεώργιος Νικολόπουλος (Κοσμήτορας) με αναπληρωματικά μέλη τους: Μαρία Ρεμπάπη και Δημήτρη Κοντοθανάση.

Επίσης στο Σύλλογο λειτουργούν τα τμήματα Χορευτικού Ενηλίκων και Ανηλίκων με χοροδιδάσκαλο την Έφη Ζάχαρη και τμήμα Χορωδίας με καθηγήτρια την Μίνα Νικολοπούλου.