Σκέψεις για επιμήκυνση του σχολικού έτους κάνει το υπουργείο Παιδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί το σχολικό έτος μελετά το υπουργείο Παιδείας, καθώς και τέτοιο κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να γίνεται με καλύτερους όρους η διδασκαλία των μαθημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αργίες… περισσεύουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. «Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Αλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο «Πρώτο Θέμα».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως η διαδικασία όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά θα επιταχυνθεί. «Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν», εξήγησε.

Πηγή: iefimerida.gr