Δεν τους έφταναν οι αναδουλειές έχουν και τον ΟΑΕΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

«Ραβασάκια» από τον ΟΑΕΕ λαμβάνουν οι μικροεπαγγελματίες του Στειρίου για οφειλές που οι ίδιοι αμφισβητούν και τις αποδίδουν σε λάθος της απογραφής του 2003 κάνοντας λόγο για μεγάλη αδικία σε βάρος τους γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση

Πιο συγκεκριμένα με την απογραφή του 2003, (το αποτέλεσμα της οποίας αμφισβητείται) ο πληθυσμός φάνηκε ότι ξεπερνά τους 1000 κατοίκους με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του χωριού, ακόμα και εκείνοι που ήταν ασφαλισμένοι ως μισθωτοί, να υπόκεινται σε καθεστώς υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ κάτι που όμως δεν ισχύει αν ο πληθυσμός είναι λιγότερος.

«Ο κατατρεγμός των μικρών επαγγελματιών και των μικρών κοινωνιών συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και στο νομό μας. Υπήρχε μια νομοθεσία από τον ΟΑΕΕ που έλεγε ότι σε χωριά κάτω από 1000 άτομα δεν είχαν υποχρέωση οι μικροεπαγγελματίες να ασφαλίζονται. Με αυτή τη νομοθεσία προχώρησε και η τοπική κοινωνία του Σειρίου κρατώντας την τοπική οικονομία με πολλές προσπάθειες», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης στον οποίο απευθύνθηκαν για συμπαράσταση οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου χωριού.

Συνεχίζοντας ο κ. Αγνιάδης σημείωσε: «Ένα λάθος στη απογραφή του 2003 εμφάνισε το χωριό με 18 άτομα παραπάνω και ο ΟΑΕΕ ζητά αναδρομικά από τους μικροεπαγγελματίες του Στειρίου υπέρογκα ποσό που φτάνουν ακόμα και τις 45000 ευρώ. Οι 1018 συμπεριλαμβανομένων και των μοναχών του μοναστηριού, που εμφανίστηκε από ορισμένους που βρέθηκαν εκεί την συγκεκριμένη στιγμή περιστασιακά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού οι κάτοικοι στην τελευταία απογραφή φτάνουν μόλις τους 683».

Όπως επεσήμανε ο Π. Αγνιάδης το ΕΠ.Β. θα απευθυνθεί στα κεντρικά του ΟΑΕΕ.

«Θα έρθουμε σε επαφή με τον ΟΑΕΕ να αποδείξουμε ότι πρόκειται για κατάφορη αδικία ώστε να δικαιωθούν οι μικροεπαγγελματίες. Έχουμε υποχρέωση να τους στηρίξουμε και θα τους στηρίξουμε. Δεν ζητάνε κάποια εύνοια αλλά δικαιοσύνη. Η πολιτεία πρέπει να λύσει άμεσα το πρόβλημα και να αφήσει τους κατατρεγμούς σε βάρος των μικροεπαγγελματιών και της μικρομεσαίας τάξης την οποία ήδη έχει επιβαρύνει με δυσβάστακτους φόρους είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί τόσο στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας όσο και σε σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ μαζί με άλλα θέματα όπως αυτό με την ΑΕΠΙ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βοιωτία.

«Αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάφορη αδικία το Στείρι που ήδη ερημώνει θα αφανιστεί. Θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο και θα μας πάρουν και ότι περιουσία μας έχει απομείνει», υπογράμμισε ο Νίκος Κουσκούκης ιδιοκτήτης καφετέριας και εργαζόμενος σε επιχείρηση της περιοχής.

Τόνισε δε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και μάλιστα ο ίδιος είπε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δημιουργεί και άλλα προβλήματα. «Η πίεση που έχουμε είναι μεγάλη και ήδη εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα με την καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ηλεκτρολόγος Ιωάννης Τσαμανές δήλωσε μεταξύ άλλων: «Από τον ΟΑΕΕ μας στέλνουν συνεχώς ραβασάκια με τεράστιες δήθεν οφειλές. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους μας λένε ότι έχουμε δίκιο αλλά δεν μας βρίσκουν λύση. Μάλιστα στις 3 Απριλίου στην Αθήνα θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Όχι μόνο δεν πρέπει να έχουμε οφειλές αλλά και τα χρήματα που ζητάνε δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν, οι επαγγελματίες θα καταστρέφονται και το χωρίο σβήνει. Πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα».