Με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις οι αγρότες και στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Μονόδρομος είναι σύμφωνα με τους αγρότες και της Βοιωτίας ο αγώνας και η διεκδίκηση των αιτημάτων τους ενάντια στην «αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην φτώχια και την εξαθλίωση».

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το απόγευμα οι αγρότες του νομού θα συναντηθούν στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού προκειμένου να δρομολογήσουν τις περαιτέρω ενέργειες που σαφώς θα εξαρτηθούν από την συμμετοχή που θα υπάρχει.

Όπως τονίζουν οι αγρότες «η άγρια φορολόγηση που γίνεται με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων, την φορολογία 13% από το πρώτο ευρώ, τα νέα χαράτσια με την φορολόγηση χωραφιών και σπιτιών, τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με την αύξηση κατά 157% του τέλους για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια της πρώην ΑΤΕ που οδηγούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές που μειώνουν δραματικά το αγροτικό εισόδημα κάθε χρόνο» έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Όπως επισημάνθηκε και την πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Να σημειωθεί δε πως ήδη έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.