Κλ. Περγαντάς προς Αθ. Μπουραντά: Δεν έχεις αρμοδιότητες

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην δικαστική οδό φαίνεται να οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση του Περιφερειάρχη Στερεάς με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, των οποίων οι σχέσεις έχουν διαρραγεί με αφορμή την αφαίρεση από τον Κλέαρχο Περγαντά των αρμοδιοτήτων του Αθανάσιου Μπουραντά.

Αφορμή για τις τελευταίες εξελίξεις στάθηκε η μη πρόκληση του Αθ. Μπουραντά στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τη Λειτουργία του νέου Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, σχετικά με θέματα μελετών και λιμενικών έργων στο νησί με αποτέλεσμα ο κ. Μπουραντάς να προειδοποιήσει ότι εάν επαναληφθεί θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στις ανακοινώσεις του κ. Μπουραντά απάντησε ο Περιφερειάρχης.

«Είναι γνωστό, ότι σας έχουν αφαιρεθεί με απόφασή μου όλες οι αρμοδιότητες αφού σύμφωνα με το Νόμο τις αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών καθορίζει ο Περιφερειάρχης (αρθρ. 160 παρ. 3γ του Ν.3852/2010)», επισημαίνει ο Κλέαρχος Περγαντάς και συνεχίζει:

«Επίσης είναι σαφές ότι η ερμηνεία του αρθρ. 160 παρ. 3α του ίδιου Νόμου που αναφέρει ότι « οι Αντιπεριφερειάρχες συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της Π.Ε. » δεν αφορά άσκηση αρμοδιοτήτων αλλά εποπτεία και συντονισμό της υπηρεσίας όπως π.χ.  τήρηση ωραρίου υπηρεσιών, καθαριότητα κτιρίων ή  λειτουργία ανελκυστήρων».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης επισημαίνει: «Κατόπιν τούτου είναι σαφές ότι δεν θα κληθείτε στην Εκτελεστική Επιτροπή αφού στην Εκτελεστική Επιτροπή συζητούνται θέματα που έχουν να κάνουν με άσκηση αρμοδιοτήτων τις οποίες προφανώς δεν έχετε .

Τέλος αν επιλέγετε την δικαστική οδό για την επίλυση πολιτικών θεμάτων είναι αυτονόητο ότι έχετε όλο το δικαίωμα να το κάνετε».