Οι καλύτερες δίαιτες για το 2014

Κοινοποίηση στα Social Media

Το περιοδικό U.S. News & World Report «απένειμε» τα φετινά Όσκαρ Διατροφής αναδεικνύοντας τις καλύτερες δίαιτες για το 2014!

1-Δίαιτα DASH

Η συγκεκριμένη δίαιτα σχεδιάστηκε ώστε να προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η δίαιτα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ως προς τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, την ευκολία εφαρμογής, την ασφάλεια και τη διατροφική αξία. Η δίαιτα DASH δίνει έμφαση στα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, καθαρές πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ενώ απαγορεύει τα γλυκά και το κόκκινο κρέας και περιορίζει την κατανάλωση αλατιού.

 

2-Δίαιτα χαμηλών λιπαρών TLC

Η συγκεκριμένη δίαιτα στοχεύει στη διατήρηση του ιδανικού βάρους και την ιδανική πρόσληψη θερμίδων ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.

 

3-  Δίαιτα Weight Watchers & Μεσογειακή Διατροφή

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι δυο παραπάνω δίαιτες. Η πρώτη μετρά διατροφικούς πόντους και η δεύτερη δίνει έμφαση στα φορύτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα ψάρια με Ω3

 

4- Δίαιτα Paleο & Dukan

Στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν δύο πρωτεϊνικές δίαιτες: η «δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων» και η δίαιτα που πήρε το όνομά της από το Γάλλο γιατρό που τη σχεδίασε.

 

Από: http://www.govastileto.gr/