Τα βασικά στοιχεία για μία ευτυχισμένη σχέση

Κοινοποίηση στα Social Media

Αν και η επικοινωνία είναι ένα από τα γνωστά και θεμελιώδη σημεία αναφοράς σε κάθε σχέση, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ειρηνικού στα νησιά Φίτζι υποστηρίζουν ότι δεν είναι το μόνο μυστικό της ευτυχίας.

Η διαδικτυακή μελέτη περιελάμβανε 2.201 άτομα, τα οποία αξιολογήθηκαν ως προς επτά διαφορετικές «διαπροσωπικές δεξιότητες». Στόχος των ερευνητών ήταν να βαθμολογήσουν αυτές τις δεξιότητες με βάση το πόσο σημαντικές τις θεωρούν. Οι επτά δεξιότητες ήταν οι εξής:

– επικοινωνία

– επίλυση διαφωνίας

– σεξ και ρομαντισμός

– διαχείριση στρες

– ικανότητες ζωής

– γνώσεις για το σύντροφο

– αυτο-διαχείριση

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν ορισμένες ερωτήσεις ώστε να αξιολογηθούν ως προς τις δεξιότητες και στη συνέχεια έπρεπε να μιλήσουν για την ικανοποίηση που αισθάνονται στη σχέση τους.

Όπως ήταν φυσικό, τα άτομα με ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες εξέφρασαν μεγάλο βαθμό ικανοποίησης. Οι άλλοι δύο καθοριστικοί παράγοντες ήταν οι γνώσεις για το σύντροφο (από τις προτιμήσεις στο φαγητό μέχρι τα όνειρα και τις ελπίδες του συντρόφου) και οι ικανότητες ζωής (όπως η σταθερή δουλειά, η σωστή διαχείριση των χρημάτων κ.α.).

Τα ευρήματα της νέας μελέτης δείχνουν πως οι σχέσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές ανάγκες του ατόμου, όμως, παράλληλα να καλύπτουν και πρακτικές ανάγκες.

Από: http://www.govastileto.gr/