Στο ΧΥΤΑ Θήβας τα σκουπίδια Λιβαδειάς, Ορχομενού, Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας. Οριστικές λύσεις υπόσχεται ο Δήμος Λεβαδέων.

Κοινοποίηση στα Social Media

Η διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και η μεταφορά των απορριμμάτων, γίνεται αφενός για να διευκολυνθεί το έργο της αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά και αφετέρου για να προστατέψουμε το περιβάλλον από ενδεχόμενους κινδύνους και όχι από τη διαπιστωμένη ρύπανση. Στο σημείο που σήμερα γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων δεν έχει διαπιστωθεί κάποια καταστροφή.

Κατά τη διαδικασία τη μεταφόρτωσης τα απορριμματοφόρα των 3 Δήμων (Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας) αδειάζουν απορρίμματα στο χώρο της μεταφόρτωσης. Στη συνέχεια μεταφορτώνονται σε κοντέινερ και μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Θήβας.

Καμία διαρροή των στραγγιδίων (δηλαδή των μολυσμένων υγρών που περιέχουν τα σκουπίδια) δεν γίνεται. Αντίθετα, με τα νέα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς:

1. θα λυθεί οριστικά η περιβαλλοντική αποκατάσταση του παλιού χώρου που σταμάτησε το 2010

2. θα βελτιωθεί η λειτουργία του νέου χώρου αφού προσθέτονται έργα αναβάθμισης που δεν είχαν προβλεφθεί

αυτά αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Λεβαδέων θέλοντας να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου.