Έλληνες Μαθητές συζητούν για το Περιβάλλον και τον Ασωπό

Κοινοποίηση στα Social Media

Εκδήλωση με θέμα την “Προστασία του Περιβάλλοντος” διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων καθώς και του Ελληνικού Σχολείου  των Βρυξελλών πήραν το βήμα στην Ευρωβουλή εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για περιβαλλοντικά ζητήματα, με έμφαση στο θέμα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και δη του ποταμού Ασωπού – με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές  μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Γ. Κουμουτσάκος, Ν. Χρυσόγελος και Θ. Σκυλακάκης.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών, συγχαίροντάς τους για την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία τους.

Ο Ευρωβουλευτής  Κ. Πουπάκης, ως οικοδεσπότης, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα και η κοινωνία, επαίνεσε το Κ.ΑΝ.Ε.Π., τους μαθητές και τους καθηγητές για την προσπάθειά τους, δίνοντας έμφαση στο ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να φτάνει η φωνή της νεολαίας και τα προβλημάτά της. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αφού υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα υιοθέτησης νέων μεθόδων παραγωγής, φιλικών προς το περιβάλλον, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν νέες ευκαιρίες ασφαλούς και αξιοπρεπούς απασχόλησης και να προάγουν ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας, επικερδές και υπεύθυνο, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ιδιαίτερα πρόσφορο για επενδύσεις.