Έκοψε την πίτα ο «Ευκλείδης»

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» έκοψε στο «Καφωδείο» στη Λιβαδειά την πρωτοχρονιάτικη πίτα ξεκινώντας τις δράσεις για το νέο έτος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το διαχρονικό αίτημα όλων των Ποντίων να αναγνωριστεί τόσο από τη γείτονα Τουρκία όσο και από την παγκόσμια κοινότητα η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ξεκινάμε τις δράσεις του Συλλόγου για το νέο έτος. Από την Κυριακή αρχίζει τη λειτουργία του το χορευτικό, ενώ στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά η παρουσίαση του βιβλίου της Πόντιας Συγγραφέως της Μαργαρίτας Μυλωνάκη, στο οποίο αναφέρονται αφηγήσεις  για τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου. Στη συνέχεια έχουμε την βασική μας εκδήλωση στις 19ης Μαΐου για την επέτειο της μνήμης των 353.000 ψυχών. Επίσης μέσα στο 2014 θα έχουμε και άλλη μια σημαντική εκδήλωση,  αναφορά μνήμης για τον στρατάρχη μας τον Δημήτριο Υψηλάντη και στην μάχη της Πέτρας εναντίον των κατακτητών», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριαντάφυλος Υφαντίδης  ενώ έκανε ακόμα γνωστό ότι ο Σύλλογος θα έχει παρουσία σε σειρά εκδηλώσεων στην Λιβαδειά αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Υφαντίδης για ακόμα μια φορά τόνισε το πάγιο αίτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τόσο από την γείτονα χώρα την Τουρκία όσο και από την υφήλιο ολόκληρη. «Θέλουμε πλέον να αναπαυτούν οι ψυχές των Ελλήνων το Πόντου», είπε χαρακτηριστικά.

«Εύχομαι καλή δύναμη  στον Ευκλείδη, τον Σύλλογο των Ποντίων. Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο Σύλλογο που εμπλουτίζει τον πολιτιστικό χώρο της Λιβαδειάς και του Νομού Βοιωτίας. Εύχομαι το 2014 να γίνει πραγματικότητα η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων», τόνισε ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλλιαντάσης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου που πάντα είναι παρόντες στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις της πόλης μας. Να ευχηθώ επίσης καλή χρονιά στα μέλη του με υγεία και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσφορά του στα δρώμενα της πόλης μας».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας ευχήθηκε «σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, χρόνια πολλά με υγεία και πάνω από όλα αισιοδοξία» ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σύλλογο «που παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο».

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αποστόλου ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Σύλλογο «που είναι παρών παντού, προσφέρει τα πάντα και βοηθάει ιδιαίτερα τον Δήμο» σημειώνοντας παράλληλα ότι «συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του που προσφέρουν σημαντικό έργο».

Η δ.σ. και επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας» Γιώτα Πούλου σημείωσε: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλή δημιουργική χρονιά στον Σύλλογο Ποντίων «Ο Ευκλείδης». Πραγματικά είναι ένας σύλλογος ο οποίος είναι ενεργός δραστήριος και κάνει έντονη παρουσία  στα δρώμενα της πόλης. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Σύλλογο και θέλω να τονίσω όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην πόλη».

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως «ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα που υπάρχουν στην πόλη» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι με τις εκδηλώσεις μας κάνει ακόμα δυνατότερους κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην σημερινή συγκυρία της κρίσης. Ο Σύλλογος υπηρετεί την ιστορία των χαμένων και αλησμόνητων πατρίδων και τον πολιτισμό. Πρέπει όλοι, πολιτεία και φορείς να είμαστε δίπλα στο σύλλογο και να συμβάλουμε στην προσπάθεια που κάνει».