Κοινωνικό το προσωπικό θέμα του Κ. Μπακογιάννη, με πολιτικές προεκτάσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναβλήθηκε (κοινή συναινέσει) η συζήτηση της αγωγής κατά του Κ. Μπακογιάννη για τη διατροφή στην (11μηνη) κόρη του.
Όπως αναφέρει http://press-gr.blogspot.gr οι δημοσιογράφοι που είχαν διαβάσει την αποκάλυψη του Press-gr για την υποβολή αγωγής κατά του Κώστα Μπακογιάννη (και κατά της γιαγιάς Ντόρας) γιατί δεν πληρώνει διατροφή στην 11μηνη κόρη του, πήγαν στις 8 Ιανουαρίου το πρωί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στο κτίριο 4, για να παρακολουθήσουν την υπόθεση. Βρέθηκαν όμως ενώπιον μιας σχετικής έκπληξης. Όταν έφθασε η ώρα της συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, δόθηκε αναβολή με τη συναίνεση και των δύο πλευρών μέσω των δικηγόρων τους. Ο Κ. Μπακογιάννης όπως και η μητέρα του παιδιού δεν παρέστησαν στο δικαστήριο. Μένει να φανεί για πότε θα προσδιοριστεί η νέα συζήτηση.
Το γεγονός πάντως της -κοινής συναινέσει- αναβολής, τι μπορεί να σημαίνει; Ποια εξήγηση άραγε υπάρχει με δεδομένη την μέχρι τώρα σφοδρότητα της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η κατάληξη στις αίθουσες των δικαστηρίων;

Μιά διαφορετική ματιά δίνει το σχόλιο απο το www.fskyrtsos.gr με τίτλο ´´Από τον Μιχάλη Λιάπη στον… Κώστα Μπακογιάννή´´ που αναφέρει χαρακτηριστικά:
Η Ευρυτανία δίνει το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρουσες πολιτικές ειδήσεις, με τονισμένη την κοινωνική τους διάσταση.
Ακόμη δεν έχει συνέλθει η κοινή γνώμη από το «σοκ» της επιδότησης της οικίας της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας από το αναπτυξιακό πρόγραμμα Leader και θα πρέπει να εκπαιδευτεί και στα οικογενειακά του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο δήμαρχος Καρπενησίου, ο οποίος φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη της ΝΔ και να διεκδικήσει την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές του Μαΐου, οδεύει προς ένα «βελούδινο» διαζύγιο με τη σύζυγό του, με την οποία γνωρίστηκαν σαν φοιτητές στις ΗΠΑ και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Η σύζυγος του κ. Μπακογιάννη είναι αδερφή του κ. Καμπουρίδη, του γνωστού Κύπριου επενδυτή, που ειδικεύεται σε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Το γεγονός ότι το διαζύγιο περιγράφεται σαν «βελούδινο» έχει τεράστια σημασία, εφόσον είναι γνωστό ότι ο κ. Μπακογιάννης απέκτησε πριν λίγα χρόνια εξώγαμο τέκνο, το οποίο προς τιμήν του αναγνώρισε, με κυρία που είναι εγγονή πρώην πρωθυπουργού. Αν κρίνουμε όμως από το γεγονός ότι αύριο εκδικάζεται η υπόθεση της διατροφής που οφείλει να καταβάλει ο κ. Μπακογιάννης για την κάλυψη των αναγκών του εξώγαμου τέκνου του, οι σχέσεις του με την κυρία που μπήκε στη ζωή του και προκάλεσε την διάλυση του γάμου του κάθε άλλο παρά «βελούδινη» είναι.
Στο αίτημα διατροφής για την κάλυψη των αναγκών του εξώγαμου τέκνου του, ο κ. Μπακογιάννης επικαλείται οικονομική αδυναμία, λόγω της χαμηλής αποζημίωσης που καταβάλλεται στον Δήμαρχο Καρπενησίου αλλά και της γενικότερης προσωπικής και οικογενειακής οικονομικής του κατάστασης.
Από τον Μιχάλη Λιάπη στον Κώστα Μπακογιάννη μέχρι την πλήρη διακωμώδηση και φυσικά την απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Τέλος αρκετοί είναι εκείνοι που στο συγκεκριμένο προσωπικό ζήτημα βλέπουν και άλλες προεκτάσεις κοινωνικές και πολιτικές και αναρωτιούνται πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να ενδιαφερθεί για τους συμπολίτες του ή για την Στερεά δεδομένων των σεναρίων για διεκδίκηση απο τον κ. Μπακογιάννη της Περιφέρειας αν και αυτό φαντάζει δύσκολο αφού σε μια εκλογική αναμέτρηση με τα σημερινά δεδομένα μια ενδεχόμενη ήττα θα ήταν οδυνηρή και παράλληλα θα πυροδοτούσε σειρά δυσμενών εξελίξεων για τον ίδιο, την οικογένεια αλλά και για τη Ν.Δ.