Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κοινοποίηση στα Social Media

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην υγεία.

Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «μισθολογική  εξόντωση» των γιατρών και για ένα σύστημα υγείας το οποίο «διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%».

Επιπλέον, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας, καθώς και των υπόλοιπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση, εκτιμώντας  ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει και τα νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία κηρύσσει, επίσης, την Παρασκευή ως «Πανελλαδική ημέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη ημέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας.

Το πρωί της Παρασκευής θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων και στις 13.00 ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας (12.00 – 15.00), θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

από in.gr