Στο Δομοκό ετοιμάζουν το σύγχρονο Αλκατράζ

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές ο Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για τους επικίνδυνους κρατούμενους. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ οι φυλακές που έχουν επιλεγεί να μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας είναι αυτές στο Δομοκό με χωρητικότητα 600 ατόμων.

Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα στην εφημερίδα στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθούν για κράτηση τρομοκράτες και μεγαλοκακοποιοί. Μάλιστα από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ήδη έχουν επιλέξει τους 100 πρώτους τρόφιμους που θα σταλούν εκεί.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας μέσα σε ένα τρίμηνο η φυλακή αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο. Θα ενισχυθεί με αλεξίσφαιρα τζάμια, με τη μετακίνηση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού και τη δημιουργία βάσης των ΕΚΑΜ, άνδρες των οποίων θα επιτηρούν περιμετρικά το χώρο. Παράλληλα θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης εντός και εκτός και θα ισχύσει ειδικό πρωτόκολλο αναφορικά με τα δικαιώματα των κρατουμένων, όπως οι συναντήσεις με συγγενείς και δικηγόρους.

Βέβαια όλα αυτά για να υλοποιηθούν θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί και η σχετική διάταξη στη Βουλή.