Υπό βροχή αλλά με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Αψήφησαν τη συνεχή βροχή οι Λιβαδείτες σήμερα το πρωί και γιόρτασαν με κάθε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια ενώ βρέθηκαν και τρείς νεαροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Κρύας για να πιάσουν το Σταυρό.

Οι ευχές για άλλη μια φορά στόχευαν στη φώτιση εκείνων που «παίζουν» με το μέλλον το τόπου και των πολιτών ενώ έμφαση δόθηκε και στο περιβάλλον.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων δεν είναι μόνο η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας και η πιστοποίηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που ήρθε κοντά μας για να μας ανορθώσει, είναι και ο αγιασμός, η κάθαρση του ανθρώπου αλλά και ολόκληρης της φύσης που μας περιβάλει. Γι΄ αυτό λοιπόν σήμερα μαζί με τις ολόθερμές ευχές για το καινούργιο χρόνο προς όλους τους πιστούς και τους κατοίκους της Βοιωτικής Εκκλησίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδος ήθελα να παρακαλέσω νε ενστερνιστούμε το μήνυμα ότι ο Χριστός ανακαινίζει τη φύση των υδάτων αλλά και ολόκληρη της δημιουργία. Και αυτή τη δημιουργία που μας περιβάλει να την αγαπήσουμε και να την προστατεύσουμε αφού μέσα σε αυτή ζούμε και σε αυτή δραστηριοποιούμεθα. Να γίνουμε αληθινοί οικολόγοι όχι στα λόγια αλλά στην πράξη γιατί μόνο αν δεχθούμε τον φωτισμού του Χριστού τότε πραγματικά θα αγαπήσουμε και το περιβάλλον και τη φύση και δεν θα συνεχίσουμε να το ρυπαίνουμε και να το καταστρέφουμε. Ας γίνει βίωμα σε μικρούς και μεγάλους ότι μπορούμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο πρώτα πρώτα να απαλειφθεί η άσχημη εικόνα όπου υπάρχουν σκουπίδια αλλά και να σεβόμαστε την κτήση που είναι δημιούργημα του Θεού. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και δύναμη».

Γιάννης Καράμπελας βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ.: «Τα Θεοφάνεια είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Ο καθαγιασμός των υδάτων ας φέρει καθαρότητα σκέψης, καθαρότητα ψυχής ιδιαίτερα σε όλους τους πολιτικούς που αποφασίζουν είτε με την θέση τους είτε με την ψήφο ώστε το φως που λέμε ότι θα δούμε στη ‘άκρη του τούνελ να έρθει για όλους τους Έλληνες».

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας: «Χρόνια πολλά με δύναμη και υγεία. Το 2014 να είναι ένα έτος παραγωγικό, δημιουργικό, ένα έτος με συναίνεση που η χώρα αλλά και εμείς θα δούμε τα πρώτα βήματα και το φως της ανάκαμψης».

Γιάννης Αποστόλου δημοτικός σύμβουλος: «Μεγάλη ημέρα σήμερα και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι επίσης για τους άρχοντες που κυβερνάνε αυτό τον τόπο επιτέλους να τους φωτίσει ο Θεός να δώσουν κάποια πνοή γιατί οι ημέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολε και όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε δίπλα στο φτωχό κόσμο που υποφέρει».

Γιώτα Πούλου δ.σ. επικεφαλής «Δυναμικής Συνεργασίας»: «Εύχομαι φώτιση σε όσους με τις πράξεις τους επηρεάζουν τις τύχες του λαού. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, με δύναμη και αισιοδοξία για το 2014».