Μένει ή φεύγει;

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Νίκο Παπαγγελή.

Κοινοποίηση στα Social Media

Μένει ή φεύγει;

Την στιγμή που η Ιπποκράτους ενόψει της «ανασυγκρότησης» περιμένει νέα «διαπιστευτήρια» για την παροχή «στέγης» στον δήμαρχο Λεβαδέων, ο Νίκος Παπαγγελής που υπήρξε εκ των κορυφαίων ρητόρων υπέρ του Καλλικράτη βρίσκεται εν μέσω διασταυρωμένων «πυρών».

Από τη μια ο δήμος είναι «στεγνός» με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του και για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι συγκρίσεις του έργου με αυτό του προκατόχου του Δημήτρη Τσιφή με αρκετές απόψεις να κλίνουν υπέρ του δεύτερου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα «κάγκελα» και η κυβέρνηση της τρόικας με το νέο μνημόνιο βάζει τα δύο πόδια της αυτοδιοίκησης σε ένα… παπούτσι.

Από την άλλη στο βάθος του πολιτικού και αυτοδιοικητικού τούνελ η επόμενη θητεία.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή το θορυβώδες χτύπημα ήρθε από τη Λιβαδειά μέσω… Λαμίας.

«Οι θιασώτες του Καλλικράτη και πειθήνιοι μέχρι σήμερα στις επιταγές των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων γνώριζαν πολύ καλύτερα τις συνέπειες αυτών των σχεδιασμών. Αν δεν ήξεραν, αν εξαπατήθηκαν, αν άλλα νόμιζαν και άλλα βλέπουν, ας αναλάβουν επιτέλους έστω και τώρα τις ευθύνες τους, αντιστεκόμενοι έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια», αναφέρει χαρακτηριστικά το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς» της Δέσποινας Σπανούδη σε δελτίο Τύπου με αφορμή τη πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το… φρέσκο μνημόνιο.

Στόχος φυσικά ήταν ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τα «σκάγια» ωστόσο έπληξαν και το δήμαρχο Λιβαδειάς δίνοντάς του εξέχουσα θέση στη λίστα με τις παράπλευρες απώλειες.

Ή μήπως δεν ήταν έτσι και η βολή με ζηλευτή εκτέλεση έπληξε ακριβώς τον στόχο της;

Όπως και να έχει γεγονός είναι ότι το δελτίο Τύπου δεν φέρει καμία υπογραφή παρά μόνο το λογότυπο της παράταξης.

«Με αυτά τα μέτρα, Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Θα ήταν φυσική και επόμενη συνέπεια εάν αυτά τα μέτρα δεν αποσυρθούν, να διοριστούν υπηρεσιακοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες – όπως αρμόζει σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης- για να εκτελούν τις εντολές. Προτείνουμε να θέσουμε τις παραιτήσεις μας στη διάθεση του υπουργού εάν επιμείνει στις ανακοινώσεις του και στην εφαρμογή των μέτρων.

Όπως ανέφερα και στη σύσκεψη, πιστεύουμε ότι η περιφέρεια πρέπει να κλείσει διεκδικώντας να αποσυρθεί ο νόμος – και να λειτουργεί μόνο προσωπικό ασφαλείας.  Επίσης πρέπει να υπάρξει συντονισμός του αγώνα με τους Δήμους», είπε όμως μεταξύ άλλων η κ. Σπανούδη στη συνεδρίαση. Και το μήνυμα έφυγε προς κάθε κατεύθυνση…

Πράγματι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή ίσως στην σημαντικότερη μέχρι σήμερα. Το ίδιο και η πορεία του αυτοδιοικητικού Νίκου Παπαγγελή που όπως σημειώνουν άσπονδοι πολιτικοί… φίλοι του δημάρχου έφτασε πλέον ο καιρός να επιλέξει σε ποια βάρκα θα πατήσει διότι όταν κάποιος πατάει σε δύο βάρκες και σηκώνεται κύμα –πόσο μάλλον τρικυμία- τα αποτελέσματα είναι γνωστά.