“Ξεκαθαρίζει” το τοπίο… στη Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά λένε…

Είναι έτσι ή έτσι φαίνεται;

Ο Κώστας Μπακογιάννης πάντως, δεν θα ρισκάρει να «τσαλακωθεί», μπροστά στην βέβαιη υποψηφιότητα Περγαντά.

Δεν θα λυγίσει στις πιέσεις εσωκομματικών αντιπάλων (θα πούμε εμείς), για να επιχειρήσει μία υποψηφιότητα που κανείς δεν μπορέσει να του εγγυηθεί τη νίκη και να μεταπηδήσει στο δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης ως ένα δεύτερο σκαλοπάτι πριν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που είναι και ο τελικός του σχεδιασμός.

Η πολιτική του «προίκα» βρίσκεται στην Ευρυτανία είναι δεδομένη, εξασφαλισμένη και αδιαπραγμάτευτη.

Δεν θα ριχτεί σε μία μάχη έχοντας απέναντί του πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα εσωκομματικά και μη.

Απλά τον «βολεύει» η χρήση του ονόματός του από τα ΜΜΕ.

Με λίγα λόγια ο νεαρός… «παίζει».

Συνεχίζοντας το συλλογισμός μας, η απαξίωση που δέχεται ο Θανάσης Γιαννόπουλος (και μοναδικός υποψήφιος για τις περιφερειακές εκλογές) από τους κοινοβουλευτικούς της ΝΔ στη Φθιώτιδα, δείχνει και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει αρχικά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερες στη μάχη της ψήφου, αφού μοναδικός υποστηρικτής του θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης και θα έχει απέναντί τους Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, Ελένη Μακρή και κυρίως Χρήστο Σταικούρα.

Ο Νίκος Στάμος ενώ έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για τις περιφερειακές εκλογές, κλείνοντας τις πόρτες σε ενδεχόμενες συνεργασίες με Θανάση Γιαννόπουλο ή Κώστα Μπακογιάννη (μιλήσαμε προηγουμένως για τους δύο κυρίους), έχει απέναντί του αρκετούς της ΝΔ (πολιτικός χώρος από τον οποίο και προέρχεται) και την πολιτική αποχή των τελευταίων ετών που τον κρατούν μακριά από «μηχανισμούς» και εκλογικό σώμα.

Η υποψηφιότητα του Νίκου Στουπή φαίνεται ότι είναι δεδομένη για το ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, το κόμμα του, θα μετρήσει δυνάμεις σε αυτές τις εκλογές.

Το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τη Στερεά ο Βαγγέλης Αποστόλου απομακρύνεται οριστικά υπό τον φόβο των τριπλών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.