Με ευχές για ένα καλύτερο 2014 η πίτα στην Π.Ε. Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μηνύματα και ευχές για ένα καλύτερο 2014 την Τετάρτη το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα που ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Καστόρης (ο οποίος εκπροσωπώντας την Εκκλησία κέρδισε το τυχερό νόμισμα), παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων και των φορέων του νομού.

Οι ευχές:

Δοσίθεος Καστόρης: «Είναι γεγονός οτι το νέο έτος 2014 βρίσκει την κοινωνία μας σε αναστάτωση υπό τις δυσμενείς περιστάσεις τις οποίες δημιουργεί η λεγομένη οικονομική κρίση. Η εκκλησία σε αυτή τη φάση όπως πάντα έκανε και κάνει βρίσκεται στο πλευρό του πάσχοντος ανθρώπου, στο πλευρό του χειμαζόμενου λαού κα προσφέρει οτι μπορεί και οτι δεν μπορεί ακόμα. Και αυτό αναγνωρίζεται και επαινείται. Αυτό όμως δεν είναι το μείζον που πρέπει να περιμένει ο λαός από την εκκλησία. Το μείζον είναι το προφητικό της μήνυμα οτι για να μη φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις και για να μπορούμε να τις υπερβαίνουμε πρέπει να έχουμε ένα άλλο φρόνιμα που το ξεχάσαμε. Πρέπει να έχουμε πίστη, ελπίδα και αγάπη, δηλαδή πρέπει να είμαστε όντως χριστιανοί και όχι μόνο κατά το φένεσται. Καλή και ευλογημένη χρονιά».

Γιώργος Μουλκιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας: «Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και προκοπή. Το 2013 ήταν ένα έτος που δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο, με περιορισμούς, περιστολές και διάφορα προβλήματα που χτύπησαν την πόρτα κάθε οικογένειας. Το 2014 ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι η χρονιά της αναγέννησης, η χρονιά που θα πραγματοποιηθούν οι ελπίδες. Εμείς πρέπει να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα και να δώσουμε δύναμη στη νέα γενιά που πρέπει να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της διότι τίποτα δεν χαρίζεται. Πιστεύουμε οτι το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο για εκείνη. Οι αξίες που αναδείχθηκαν από την κρίση ήταν η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η κοινωνική συνοχή, αξίες που είναι η ελπίδα για την αυριανή πραγματικότητα της πατρίδας μας».

Γιάννης Καράμπελας βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ.: «Η πιο σημαντική ευχή είναι υγεία για τους συνανθρώπους μας, για όλο τον κόσμο. Εύχομαι επίσης στο τέλος του 2014 το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης να είναι ανεπτυγμένο σε όλους τους έλληνες πολίτες. Ευχήθηκε επίσης: «ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας να είναι Βοιωτός».

Νίκος Παπαγγελής δήμαρχος Λεβαδέων: «Χρόνια πολλά, ευτυχισμένο, δημιουργικό με αλληλεγγύη, κατανόηση και συναίνεση το νέο έτος. Το 2014 να είναι μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη που ο ελληνικός λαός και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πέρασαν δύσκολες ημέρες. Εύχομαι να έρθουν καλύτερες ημέρες και το μήνυμα για το 2014 είναι όσοι ασκούν εξουσία ας αφήσουν τους αριθμούς και ας κοιτάξουν τον άνθρωπο. Ας δούμε πως μπορούμε να απαλύνουμε την καταπίεση την φτώχια και τον πόνο των ανθρώπων που υπέφεραν και υποφέρουν».

Παναγιώτης Αγνιάδης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας: «Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, υγεία σωματική και ψυχική κυρίως όμως αλληλεγγύη, ανθρωπιά και συμπόρευση μεταξύ μας για να μπορέσουμε να διώξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα το μνημόνιο και τις συνέπειες για να έρθει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, μια ελπίδα, διότι κοινωνικά και οικονομικά έχουμε αποδυναμωθεί πλήρως. Χρόνια πολλά τους επιχειρηματίες που είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν νοιώσει περισσότερο απ΄ όλους τις συνέπειες αυτού του απάνθρωπου μνημονίου».

Γιάννης Αποστόλου δημοτικός σύμβουλος: «Εύχομαι το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά, να είναι η χρονιά της διαφάνειας. Να ξεκαθαρίσουν όπως λέμε το σιτάρι από το κριθάρι γιατί δυστυχώς τα αποτελέσματα από αυτά που συνέβησαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα φάνηκαν. Πιστεύω να γίνει μια νέα αρχή αλλά για να γίνει αυτό και η χώρα να βγει από το αδιέξοδο πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, να αλληλοβοηθηθούμε γιατί δυστυχώς υπάρχει κόσμος σε πολύ άσχημη κατάσταση και όλοι πρέπει να συμβάλουν να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες».

Γιώτα Πούλου επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας», Δ.Σ.: «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε όλοι μαζί και να δίνουμε από κοινού τις μάχες μας».