Η Λιβαδειά και η Θήβα μοιάζουν με …προάστια του Λονδίνου το 1950!

Κοινοποίηση στα Social Media

Αγαπητοί συγχωριανοί καλησπέρα σας!

Έχει χειμωνιάσει  για τα καλά και είμαστε αρκετοί πλέον αυτοί που για να ζεσταθούμε καίμε ξύλα στις σόμπες και στα τζάκια μας.

Η Λιβαδειά και η Θήβα ώρες ώρες θυμίζουν το Λονδίνο του 1950.

Αν υπάρχει άπνοια ένα τεράστιο  σύννεφο καπνού σκεπάζει τις δύο πόλεις με αποτέλεσμα αντί να αναπνέουμε τον αγαπημένο μας επαρχιώτικο αέρα να πνιγόμαστε από το διοξείδιο.

Αν πάλι είμαστε τυχεροί και βρέξει, τότε καθαρίζει ο ουρανός και χαιρόμαστε το καθαρό οξυγόνο. Βέβαια αυτή η όξινη βροχή θα γεμίσει τα ρυάκια και τα ποτάμια μας που θα ποτίσουν τα χωράφια μας και κατά συνέπεια τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούμε για να φάμε.

Όπως και να΄χει δε γλιτώνουμε από τα αποτελέσματα της καύσης τεράστιων ποσοτήτων καυσόξυλων, πέλετ και οτιδήποτε άλλο ρίχνεται στη φωτιά για να καεί.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απότομης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το επιχείρημα της πάταξης του λαθρεμπορίου.

Τώρα έρχεται το Υπουργείο Οικονομικών να μας αποδείξει – βάση μελέτης κιόλας –  ότι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης δεν οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση.

Με βάση λοιπόν την προχτεσινή ανακοίνωση μετά από εξειδικευμένη οικονομετρική μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν τα εξής: Η μείωση των ποσοτήτων στο πετρέλαιο θέρμανσης που ανήλθε περίπου σε 70% (60% μεταξύ του 2012 και του 2013) οφείλεται στους εξής παράγοντες:

  • Κατά 11% περίπου (11,5%) οφείλεται στην επίδραση της τιμής λόγω του αυξημένου φόρου
  • Κατά 3,4% οφείλεται στην ύφεση
  • Κατά 23,9% οφείλεται στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες.
  • Κατά 32% οφείλεται στο αποτέλεσμα αποθεματοποίησης του 2012 και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Είχαμε δηλαδή καλό χειμώνα πέρυσι  και γι΄αυτό δεν καταναλώσαμε πολύ πετρέλαιο. Όχι ότι έφταιγε η τιμή του πετρελαίου.

Και φέτος; Πού να υπολογίσουν οι ”φωστήρες” πολιτικοί μας, ότι όλος ο κόσμος – όπως και πέρυσι άλλωστε – θα κάψει όσα ξύλα και πέλετ δεν είχε κάψει σε όλη του τη ζωή για να ζεσταθεί.

Και φυσικά τώρα τρέχουν – κατόπιν εορτής όπως πάντα – να λάβουν έκτακτα μέτρα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν ξέρουν να ασκήσουν ούτε οικονομική, ούτε κοινωνική πολιτική.

Περιμένουμε να δούμε τί άλλο θα σκαρφιστούν, αφού για να μειώσουν το φόρο ούτε λόγος, για να εξαφανίσουν το σύννεφο της αιθαλομίχλης που έχει σκεπάσει ολόκληρη τη χώρα.

ο συγχωριανός σας