Διανομή ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους από την φωτιά του καλοκαιριού στην περιοχή της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην διανομή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς (Αγίου Βλασίου, της Χαιρώνειας, των Τσουκαλάδων, του Θούριου), που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

«Είναι μια ελάχιστη υποχρέωση  που έχουμε αναλάβει  απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν από τη φωτιά. Η διανομή γίνεται σε απόλυτη συμφωνία, με απόλυτα διαφανή  κριτήρια και σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΠΕΚΕΠΕ  και της Διεύθυνσης Γεωργίας», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης και συμπλήρωσε: «Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στο ελάχιστο κι εμείς για να απαλύνουμε την τεράστια ζημιά που υπέστησαν  οι κτηνοτρόφοι από την πυρκαγιά και ευχόμαστε ποτέ να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Όπως έκανε γνωστό ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας μοιράστηκαν συνολικά 37,5 τόνοι καλαμπόκι και 38 τόνοι  μηδικής και η κατανομή  έγινε σε 92 κτηνοτρόφους της περιοχής που κατέστρεψε η φωτιά

«Η κατανομή γίνεται βάσει του ποσοστού ζημιάς,  βάσει των στοιχείων που έχουν ήδη υποβάλλει με αιτήσεις στον ΕΛΓΑ  και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου έχουν δηλώσει τα ζώα και τους βοσκοτόπους και με την σύμφωνη γνώμη των κτηνοτρόφων και του αρμόδιου αντιδημάρχου του Δήμου Λεβαδέων», είπε ο κ. Ζιώγας και κατέληξε: «Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο τους ενισχύουμε, βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι ως περιφέρεια, στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε  από την καταστροφική πυρκαγιά».

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.